Η Θεσσαλονίκη υποψήφια για ''Interrail προορισμός της Χρονιάς 2015''

Με το Βραβείο Προορισμού Interrail, η Interrail παρουσίασε το δικό της Βραβείο Επιλογής Ταξιδιωτών, στο πλαίσιο του οποίου 15 ευρωπαϊκές πόλεις διαγωνίζονται

να αναδειχθούν Προορισμός Interrail για το 2015. Μέχρι τις 18 Μαρτίου, το κοινό μπορεί να ψηφίσει τον αγαπημένο του προορισμό και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει μία κάρτα Interrail Pass.

Ως σύμβολο των απεριόριστων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, η Interrail επέλεξε 15 ευρωπαϊκές πόλεις για τον τίτλο του Προορισμού Interrail για το 2015. Η λίστα με τις τελικές υποψήφιες πόλεις καθορίστηκε βάσει χιλιάδων κριτικών και απόψεων ταξιδιωτών Interrail σε όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη την ελκυστικότητά τους και την καλή σχέση ποιότητας-τιμής για τους ταξιδιώτες. Με το Βραβείο Προορισμού, η Interrail ελπίζει να παρακινήσει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν περαιτέρω την ποικιλία που έχει να προσφέρει η Ευρώπη. "Αυτή η εκστρατεία αποτελεί μια συναρπαστική πλατφόρμα για να μοιραστούν οι ταξιδιώτες όλου του κόσμου τον ενθουσιασμό και τις αναμνήσεις τους από πόλεις που μπορεί να είναι λιγότερο γνωστές σε σχέση με άλλες", εξηγεί η Silvia Görlach, διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων του ομίλου Eurail Group G.I.E.

Για αυτό τον λόγο, η λίστα περιλαμβάνει έναν πλούσιο συνδυασμό μοναδικών πόλεων από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο: τις γεμάτες ζωντάνια νότιες πόλεις Θεσσαλονίκη και Μπολόνια, τις συναρπαστικές γερμανικές πόλεις Λειψία και Χαϊδελβέργη, και τις γραφικές κεντροευρωπαϊκές πρωτεύουσες Λιουμπλιάνα και Ζάγκρεμπ. Επίσης, επιλέχθηκαν οι γοητευτικές πόλεις της Ιβηρικής χερσονήσου Βαλένθια, Λισσαβόνα και Πόρτο, μαζί με τους θησαυρούς των Άλπεων Γκρατς και Ζυρίχη. Τέλος, στη λίστα περιλαμβάνονται εξίσου σημαντικές πόλεις όπως η ιστορική πόλη του Γιορκ, η συναρπαστική πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, η πόλη της αρχιτεκτονικής, το Ρότερνταμ, και η Αμβέρσα, πόλη της γαστρονομίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με καθέναν από τους προορισμούς της λίστας και τη δυνατότητα ψήφου, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Interrail στο Facebook ή την ιστοσελίδα http://vote.interrail.eu.

Οι κάρτες Interrail Pass πωλούνται από τους τοπικούς ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Σιδηροδρόμων και στον ιστότοπο http://www.Interrail.eu.

Με έτος ίδρυσης το 2001, ο όμιλος Eurail Group G.I.E. είναι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τη διαχείριση των καρτών Interrail Pass και Eurail Pass που παρέχουν τη δυνατότητα απεριόριστων ταξιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο οργανισμός έχει έδρα την Ουτρέχτη (Κάτω Χώρες) και ανήκει εξ ολοκλήρου σε πάνω από τριάντα οργανισμούς σιδηροδρόμων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσης, ο Όμιλος διαθέτει πολλούς προνομιακούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εταιρειών μεταφορών και μουσείων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους κατόχους καρτών Interrail είτε με έκπτωση είτε δωρεάν.

Πηγή: Eurail Group G.I.E.