Ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με παρεμβάσεις 1,15 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Το συνολικό ποσό του 1,15 εκατ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο τρέχον έτος για την αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

 

Της Βαρβάρας Ζούκα

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά ο προγραμματισμός του δήμου αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε 52 δρόμους, που εκτείνονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.
Οι εργασίες θα εξελιχθούν σε δρόμους όπου είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω της βαριάς κυκλοφορίας που δέχονται έχουν προκληθεί σοβαρές φθορές, ανωμαλίες ή και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα επικινδυνότητας για τους διερχόμενους οδηγούς και ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές.
Την καταγραφή των δρόμων όπου παρουσιάζονται προβλήματα διενήργησε το τμήμα Οδοποιίας και Οδικής Σήμανσης της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων. Η εργολαβία που θα εξελιχθεί από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση των φθορών θα είναι διάρκειας δεκαπέντε μηνών.
Το έργο έχει περιληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το τρέχον έτος. Εξάλλου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Θανάσης Παππάς από την πρώτη ημέρα που ορίστηκε στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κατά την τρέχουσα περίοδο ο κεντρικός δήμος θα ρίξει το βάρος του στο κομμάτι των συντηρήσεων, στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια εκτιμήθηκε ότι υπήρξε σοβαρή υστέρηση.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Εντός των διοικητικών ορίων της πρώτης δημοτικής κοινότητας εργασίες ασφαλτόστρωσης θα εκτελεστούν στους ακόλουθους δέκα δρόμους: 1. Στη Δελμούζου, 2. Στην Αβδελλά, 3. Στη Σωκράτους, 4. Στην Ιουλιανού, στο τμήμα της από την Αγίου Δημητρίου μέχρι και την Ολυμπιάδος, 5. Στην Αποστόλου Παύλου, στο τμήμα της από την Κασσάνδρου μέχρι και την Αρμενοπούλου, 6. Στην Ξάνθου, 7. Στην Πηγής, 8. Στην Αυξεντίου, στο τμήμα της από τη Ζαγοράς μέχρι και την Πηγής, 9. Στη Μεσολογγίτη και 10. Στην Ίωνος Δραγούμη, στο τμήμα της από την Αγίου Δημητρίου μέχρι και την Εγνατία.

ΣΕ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Συνολικά έξι δρόμοι έχουν περιληφθεί στον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης στις περιοχές της δεύτερης και της τρίτης δημοτικής κοινότητας. Ειδικότερα στην περιοχή της Ξηροκρήνης θα ασφαλτοστρωθούν η οδός Αναγεννήσεως, στο κομμάτι της από τη δυτική είσοδο μέχρι και την Μπενιζέλου, καθώς και η Νικολάου Ουρανού, στο τμήμα της από τη Φρίξου μέχρι και το τέλος του δρόμου.
Στην Άνω Πόλη τα συνεργεία θα εργαστούν για την αποκατάσταση φθορών στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Ηφαιστίωνος, Επταπυργίου -στο τμήμα της από την Ακροπόλεως μέχρι και τον πύργο του Τριγωνίου- και Ελένης Ζωγράφου, στο κομμάτι από την Αγίου Δημητρίου μέχρι και το ύψος του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ
Στην τέταρτη δημοτική κοινότητα εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης θα εκτελεστούν στους ακόλουθους 21 δρόμους: 1. Στη Βοσπόρου, 2. Στην Αγίας Μαρίνας, στο κομμάτι από τη Λαμπράκη μέχρι την Ολύνθου, 3. Στη Βιζύης, στο τμήμα της από την Επιδαύρου μέχρι και την Πυλαίας, 4. Στη Δημήτσαινας, στο τμήμα της από την Ανατολικής Ρωμυλίας μέχρι και την Αμφιπόλεως, 5. Στην Ανατολικής Ρωμυλίας, 6. Στην Τεμπών, 7. Στη Λαχανά, 8. Στην Ατλαντίδος, στο κομμάτι από την Ανατολικής Ρωμυλίας μέχρι και την Αμφιπόλεως, 9. Στη Φιλύρα Ρώμου, στο τμήμα της από τη Ζυρίνη μέχρι και την Αργύρη Ζάχου, 10. Στην οδό Μέτρων, 11. Στην Παπάφη, στο κομμάτι από την Κατσιμίδη μέχρι και την Ύδρας, 12. Στην Αργύρη Ζάχου, στο κομμάτι από τη Φιλύρα Ρώμα μέχρι και την Αναξιμένους, 13. Στην Αργέντη, 14. Στη Σεμέλης, 15. Στη Μηνά Βίστα, 16. Στην Κυζίκου, στο τμήμα της από την Ανατολικής Θράκης μέχρι και τη Βοσπόρου, 17. Στην Αρχιμήδους, 18. Στην Κυβερνίδου, 19. Στην Κιλκισίου, στο κομμάτι από την Ιωαννίνων μέχρι την Περδίκα, 20. Στη Χανίων και 21. Στην Τημένου.

ΣΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Χαριλάου θα ασφαλτοστρωθούν οι ακόλουθοι δώδεκα δρόμοι: 1. Η Κρήτης, στο τμήμα της από τη Νέστορος Τύπα μέχρι και τη Μαρτίου, 2. Η Πέτρου Συνδίκα, στο κομμάτι από τη Δελφών μέχρι και τη Γαμβέτα, 3. Ο κόμβος της Συνδίκα με τη Σόλωνος, 4. Η Πραξιτέλους, στο κομμάτι από τη Ζαΐμη μέχρι και τη Χρυσοχόου, 5. Η Εδμόνδου Ροστάν, στο τμήμα από την Κολοκοτρώνη μέχρι και την Καλλιδοπούλου, 6. Η Πινδάρου, 7. Η Ασκληπιού, στο τμήμα της από την Επίκουρου μέχρι και την Ξενοφώντος, 8. Η Μακεδονίας, στο κομμάτι από την Μπότσαρη μέχρι και τη Μιαούλη, 9. Η Καλλιδοπούλου, στο τμήμα από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και τη Βασιλίσσης Όλγας, 10. Η Κωνσταντίνου Σνωκ, 11. Η Κίμωνος Βόγα και 12. Η Πολυκλείτου Ρέγκου.
Σε ό,τι αφορά τη δημοτική κοινότητα της Τριανδρίας εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα θα εξελιχθούν στους εξής τρεις δρόμους: 1. Στην οδό Ελευθερίας, στο τμήμα από την Αμμουλιανής μέχρι και την Αγίου Σπυρίδωνος, 2. Στην Αγίου Σπυρίδωνος, στο κομμάτι από την Ελευθερίας μέχρι και την Τρικούπη και 3. Στην Τρικούπη, στο κομμάτι της από τη Γενναδίου μέχρι και τη Μεσολογγίου.

makthes.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.