Με ένα μεγάλο πάρτι στο λιμάνι αποχαιρέτησαν οι Θεσσαλονικείς το 2015 (ΦΩΤΟ)

Με μουσική, χορό και πυροτεχνήματα σε ένα μεγάλο πάρτι στο λιμάνι, στο οποίο έδωσαν το «παρών» αρκετές χιλιάδες Θεσσαλονικείς, έπεσε η αυλαία για το 2014 και παράλληλα για τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.


Τέσσερα δημοφιλή γκρουπ, οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue και μαζί τους η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανέβηκαν στη σκηνή στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, κρατώντας το κέφι του κοινού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η παγωνιά –με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν γύρω στα μεσάνυχτα- δεν πτόησε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την Αποθήκη με τη ζεστή ατμόσφαιρα.
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, όχι μόνο για αυτό, αλλά και γιατί πάνω στα χνάρια μας θα πατήσει η πολιτική της νεολαίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα πάει εξαιρετικά καλά, αν ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΝ2014, σύμφωνα πάντα και με την παρότρυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σύμφωνα με την έκθεση που έχει κάνει για ολόκληρη τη χώρα, βρίσκει ότι στο κομμάτι της νεολαίας, ο μόνος που τα κατάφερε και είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι η Θεσσαλονίκη, για το πώς χειρίστηκε της κομμάτι της ΕΠΝ2014», δήλωσε η επικεφαλής της Θ-ΕΠΝ 2014, πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου. «Συνεχίζουμε δυνατά, δυναμικά και ανατρεπτικά και το 2015», πρόσθεσε.
Την βραδιά άνοιξαν οι Bordo, με το κοινό να συρρέει από νωρίς στην Αποθήκη Γ. Τη σκυτάλη πήραν οι Εκμέκ, οι οποίοι έπαιξαν ελληνική μουσική με επιρροές από το Μεξικό και τα λάτιν. Το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου τον έδωσαν ξεσηκώνοντας το κοινό οι Paranaue με τα κρουστά τους, στον υπαίθριο χώρο έξω από τις Αποθήκες του λιμανιού. Πάνω ακριβώς στην εκπνοή του 2014 ο ουρανός πάνω από το λιμάνι φωτίστηκε από αμέτρητα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Η συνέχεια γράφτηκε ξανά μέσα στην Αποθήκη Γ: στη σκηνή ανέβηκαν για να υποδεχτούν μαζί με το κοινό το 2015, οι Imam Baildi που ερμήνευσαν κομμάτια από το άλμπουμ τους «ΙΙΙ». Τους συνόδευσε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με δημοφιλή τραγούδια της, καθώς και άλλες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας.

Σε περιβάλλον κρίσης, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 επιχείρησε να αναδείξει τα ζητήματα και τις προτεραιότητες που απασχολούν τους νέους. Η διοργάνωση στήθηκε με ελάχιστους συνεργάτες και με χαμηλό προϋπολογισμό. Μέσα στο 2014 και ένα μικρό διάστημα του 2013 φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από 240 εκδηλώσεις, αφιερωμένες όλες στη νεολαία, προσεγγίζοντας μία ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων.
Επίσης στη διοργάνωση συνεργάστηκαν 70 εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, επιτεύχθηκε η στήριξη 2.500 εγγεγραμμένων εθελοντών και για τις ανάγκες της φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 3000 νέοι από όλη την Ευρώπη.

party limani 01

party limani 01

party limani 01

party limani 01

ω