Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών- Χειροπέδες σε υπαλλήλους του αεροδρόμιου «Μακεδονία»

Κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν μέχρι στιγμής τρεις Κύπριοι, τρεις Έλληνες κι ακόμη ένας αλλοδαπός, ανάμεσα στους οποίους κι ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος.

Η εγκληματική οργάνωση, η δράση της οποίας εκτιμάται ότι ξεκίνησε τον περυσινό Οκτώβριο, διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες μέσω του κρατικού αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτης και υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, όπως επίσης υπάλληλοι εταιρειών αεροδρομίου που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των εισιτηρίων (check-in) και την επιβίβαση των επιβατών (boarding).

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλαστά διαβατήρια κι έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, σε έρευνα που έγινε σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60.000 ευρώ.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν το μεσημέρι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Γιώργο Παντελάκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ