«Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Εκρηκτικό το μείγμα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης λόγω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής.

 

Σύντομες δηλώσεις για την διαδικασία ζήτησαν να κάνουν πριν την ψηφοφορία του προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτευσης.

"Θέλουμε ένα αναλογικό προεδρείο που να σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την αντίληψη δεν περιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή" τόνισε ο Τρ. Μηταφιδης χαρακτηρίζοντας την "εγκληματική και ναζιστική οργάνωση".

Από τη μεριά του ο Γ. Δελλής ζήτησε την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής ενημερωνοντας ότι θα ψηφίσουν Λευκό και για τα 3 όργανα ζητώντας αλλαγή του Καλλικράτη.

"Θα λειτουργήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο υπερασπιζοντας την δημοκρατία" ανέφερε από τη μεριά της η Ελ. Ιωαννίδου.

Τον λόγο πήρε για να απαντήσει ο Αρτ. Ματθαιόπουλος. "Η Ελληνική Αυγή έχει εκλεγεί από το 8% της Θεσσαλονίκης. Όσοι μιλούν για πολιτική απομόνωση ας παραθέσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα για να δούμε ποιος είναι ο δημοκράτης και ποιος ο φασίστας στην νοοτροπία" ανέφερε αρχικά ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε πως δεν θα ψηφίσει κανέναν καθώς "όλοι αυτοί που διατείνονται ότι είναι δημοκράτες βλέπετε πως αντιμετωπίζουν εκλεγμένους".


Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι και το σκηνικό την ώρα των διαβούλευσεων, όταν οι παρατάξεις ήταν όλες μαζί και ο Αρτ. Ματθαιόπουλος ήταν μόνος του.
Ψυχρό διάλογο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής είχε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος.

- Η δημοκρατία θα λειτουργήσει στο ακέραιο" σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
- Γιατί με κοιτάτε εμένα; Εγώ είμαι το πρόβλημα; σχολίασε ο κ. Ματθαιόπουλος.
- Για μένα δεν είστε πρόβλημα του απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος.

rthess.gr 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.