Απών ο Αλ.Τσίπρας απ΄το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Ευρωπαϊκή παρένθεση, με την προσδοκία υψηλών επαφών, απαραίτητων για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας του, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για το  Σαββατοκύριακο. Η Κουμουνδούρου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Τσίπρα το ιταλικό ίδρυμα European House – Ambrosetti,

προκειμένου να συμμετέχει και να μιλήσει στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του ιδρύματος που πραγματοποιείται εφέτος στο Τσερνόμπιο, στην περιοχή του Κόμο της Ιταλίας. Ετσι, το επόμενο Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ομιλία στον κύκλο παρεμβάσεων με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη» και ειδικότερα στην ενότητα που αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβαν την πρόσκληση στο συνέδριο ως έμμεση αναγνώριση της παγίωσης της αίσθησης ότι το κόμμα τους αποτελεί μια δυναμικά ανερχόμενη πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ευρύτερα στην Ευρώπη. Για να υπογραμμίσουν, μάλιστα, τη σημασία της πρόσκλησης που έλαβε ο κ. Τσίπρας, παραπέμπουν στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αξιοποιήσει το διεθνές βήμα του συνεδρίου για να επαναλάβει τη θέση του κατά των ασκούμενων πολιτικών λιτότητας στην Ε.Ε. και να παρουσιάσει την πάγια πρότασή του για συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και για ένα ευρωπαϊκό New Deal για την προώθηση της ανάπτυξης.