Οι Θεσσαλονικείς βγάζουν τα ρούχα τους για καλό σκοπό, για να τα χαρίσουν!

Η ιδέα για τα Χαριστικά Παζάρια ξεκίνησε εδώ και 6 χρόνια, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Μην το πετάς ...xariseto». Ο κόσμος δεν πίστευε, πως μπορεί να αποκτήσει κάτι που του άρεσε, χωρίς χρήματα.

Όλοι οι πάγκοι θα γέμισουν με κάθε λογής αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια, βιβλία, Cd - Dvd, παιχνίδια, μικροσυσκευές και πολλά άλλα. Μπροστά στους πάγκους, μικρά παιδιά να διαλέγουν παιχνίδια δωρεάν και οσα αντικείμενα περισσέψουν θα διατεθούν σε άστεγους, γηροκομεία, εκκλησίες, ιδρύματα και οικογένειες.

Τα μηνύματα της δράσης του παζαριού και τις επαναχρησιμοποίησης είναι πολλαπλά! Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από αυτή που φανταζόμαστε ! Αρα δεν υπάρχει λόγος να καταλήγουν σε χωματερές , αυξάνοντας τα προβλήματα απόρριψης και κόστους διαχείρισης ενω μπορούν να χρησιμοποιηθουν

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι, όμως αυτοί είναι που θα μας ενώσουν , για οικολογία , οικονομία και προπαντός με ανθρωπιά.

ΓΙΑ ΤΟ XARISETO.GR

Στης 1 Μαρτίου 2008 ξεκίνησε κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα με την ονομασία XARISETO.GR και μέσα σε 6 μόλις χρόνια έχει φτάσει στα 47.000 μέλη , με πάνω από 105.000+ αγγελίες πανελλαδικά , με πάνω από 120.000 μοναδικούς επισκέπτες / μήνα .
Ένα site που με απώτερο σκοπό έχει την ανακύκλωση αλλά & την αμοιβαία βοήθεια, με λίγα λόγια, αν δεν χρειάζεστε κάποια αντικείμενα που βρίσκονταί ακόμη σε καλή κατάσταση, "Μην το πετάς XariseTo.Gr "
Το xariseto.gr είναι μια εναλλακτική μορφή ανακύκλωσης που μειώνει την υπερκατανάλωση, ενισχύει την οικολογική συνείδηση και βοηθάει την οικονομία.
Η βασική του αρχή είναι πως ό,τι προσφέρεται πρέπει να διατίθεται δωρεάν.
«Τα σπίτια μας είναι γεμάτα άχρηστα πράγματα στα πατάρια και στις αποθήκες μας!» λέει η ομάδα του xariseto.gr , γιατί να μην τα δώσετε σε κάποιον άλλον που τα έχει ανάγκη και του είναι χρήσιμα !
«Γιατί να μη βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χαρίζοντάς τα; Ό,τι είναι σκουπίδι για κάποιον μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλον». Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.
Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή άδειασμα της αποθήκης και της ντουλάπας μας αλλά αλληλεγγύη.

20ο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 & 29/06/2014 από 9:00 έως 21:00
Παραλία Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Μεγ.Αλεξάνδρου