Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Διδάκτορα του ΑΠΘ

To βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Europa Nostra 2014, στην κατηγορία «Έρευνα» απονεμήθηκε στον

Ιταλό Αρχιτέκτονα –Συντηρητή μνημείων Paolo Vitti, Διδάκτορα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» του Α.Π.Θ., με τίτλο «Θολωτή ρωμαϊκή κατασκευή στην Πελοπόννησο», έρευνα που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής που εκπόνησε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με επιβλέποντα τον κ. Γεώργιο Καραδέδο, Ομότιμο Καθηγητή σήμερα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2014 στο Burgtheater στη Βιέννη υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστρίας κ. Heinz Fischer.

Το βραβείο απένειμε η κ. Ανδρούλα Βασιλείου, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας και ο τραγουδιστής της όπερας και Πρόεδρος της Europa Nostra, Placido Domingo.

O κ. Paolo Vitti, είναι στους έξι νικητές του Μεγάλου Βραβείου που λαμβάνουν το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από την απονομή του βραβείου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαϊου 2014 στο Burgtheater, στη Βιέννη. Από αριστερά προς δεξιά: η κ. Ανδρούλα Βασιλείου, Eπίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, ο τιμώμενος κ. Paolo Vitti και ο τραγουδιστής της όπερας και Πρόεδρος της Europa Nostra, Placido Domingo.