Δίνουν και παίρνουν οι απατεώνες στη Θεσσαλονίκη- Συνελήφθη 25χρονη που εξαπατούσε για... καλό σκοπό!

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω, προχτές το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, 25χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποία σχηματίζεται δικογραφία για «Απάτη».

 

Ειδικότερα, η ανωτέρω εντοπίστηκε στην περιοχή της Σίνδου, να προσεγγίζει περαστικούς υποδεικνύοντας έγγραφο, στο οποίο αναφέρονταν ότι πρόκειται για μέλος Συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες (κωφάλαλη), με σκοπό να προσποριστεί παράνομα χρήματα, προοριζόμενα για υποτιθέμενο φιλανθρωπικό σκοπό. Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την ανωτέρω πράξη.

Πέραν της προαναφερόμενης υπόθεσης σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος τράπεζας, εξαπάτησε 79χρονο αφαιρώντας του χρηματικό ποσό.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες υποθέσεις και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, προτείνουμε:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με διάφορα τεχνάσματα.

Επισημαίνεται ότι από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.