Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΙσραηλινή εταιρεία δημιούργησε "τεχνητή μύτη"

Ισραηλινή εταιρεία δημιούργησε “τεχνητή μύτη”

.

Στην δημιουργία μιας “τεχνητής μύτης” με την χρήση εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης προέβη η νεοσύστατη Ισραηλινή εταιρεία Sensifi, η χρήση της οποίας δύναται να συμβάλλει στην προστασία από δηλητηριάσεις.

Αναλυτικότερα με την δημιουργία αυτής της τεχνολογίας όπως ισχυρίζεται θα μπορούσε να αλλάξει την αγορά ελέγχου τροφίμων, επιτρέποντας την ταχεία, επιτόπια ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών όπως το E. Coli και η σαλμονέλα μέσω μιας «τεχνητής μύτης». Πρόκειται για μια εταιρία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια επικαλυμμένα με «κουκίδες» άνθρακα (νανοσωματίδια άνθρακα) για την ανίχνευση πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) που εκπέμπονται από βακτήρια και ορισμένα άλλα μικρόβια, επιτρέποντας στις εταιρείες τροφίμων να λαμβάνουν αποτελέσματα σε λιγότερο από μία ώρα, εν αντιθέσει με ένα εργαστήριο που θέλει δύο έως τρεις ημέρες.

Με αυτό τον τρόπο η εν λόγω εταιρία ελπίζει να αλλάξει τα δεδομένα καταπολεμώντας τις λοιμώξεις στην βιομηχανία τροφίμων. Ο διευθύνων σύμβουλός της Modi Peled επισημαίνει πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραγωγοί τροφίμων πρέπει σήμερα να αποστέλλουν δείγματα σε ένα εργαστήριο για έλεγχο και στη συνέχεια να περιμένουν αρκετές ημέρες για να λάβουν τα αποτελέσματα.

Στον αντίποδα οι “τεχνητές μύτες” μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιτόπου από τις ίδιες τις επιχειρήσεις τροφίμων αλλάζοντας άρδην τους χρόνους αναμονής. Ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η τιμή για τα μηχανήματά της, αλλά λέει ότι θα είναι «χαμηλού κόστους». Σκοπεύει μάλιστα να βγάλει τα περισσότερα χρήματά της από τις συνδρομές. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η παραγωγή τεχνητών ηλεκτρονικών μυτών με υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες, είναι εφικτή και βελτιώνεται διαρκώς όσον αφορά την ταχύτητα και την ακρίβεια της, ενώ θα μπορούσε να επιτρέψει στους καταναλωτές να ανιχνεύουν την αλλοίωση των τροφίμων μέσω ετικετών που αλλάζουν χρώμα και ορισμένα αέρια, όπως η αμμωνία, που εκπέμπονται από το κρέας, τα ψάρια, το κοτόπουλο και άλλα τρόφιμα.

Πηγή:in.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα