Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαVoice cookies: Πώς να τα απενεργοποιήσετε για να μην σας ακούει το...

Voice cookies: Πώς να τα απενεργοποιήσετε για να μην σας ακούει το κινητό σας

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Μύθος ή πραγματικότητα ότι οι κινητές μας συσκευές μας ακούν; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει αρκετούς από εμάς εάν όχι όλους.

Η Google έχει πρόσβαση στα ηχητικά δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις των χρηστών με τον ψηφιακό της βοηθό, το Google Assistant.

Η εταιρεία πάντως επισημαίνει ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Online Tech Tips», η Google ακούει διαρκώς, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας.

Τα βήματα για να μην «ακούει» η Google
Αρχικά, οι χρήστες οφείλουν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της Google από υπολογιστή ή από κινητό (μέσω της εφαρμογής της εταιρίας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια είναι τα εξής:

1. Είσοδος στον λογαριασμό της Google

2. Κλικ στην επιλογή» Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).

3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).

4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), ο χρήστης μπορεί να δει  εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν ο χρήστης θέλει να την απενεργοποιήσει, αυτό γίνεται με κλικ πάνω της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα