Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςUNESCO και Netflix διοργανώνουν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

UNESCO και Netflix διοργανώνουν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Η UNESCO -ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών- και το Netflix ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, για να εντοπίσουν «την επόμενη γενιά σκηνοθετών της Αφρικής».

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 14 Νοεμβρίου και οι νικητές θα εκπαιδευτούν και θα καθοδηγηθούν από επαγγελματίες του κλάδου. Επιπλέον, θα λάβουν προϋπολογισμό παραγωγής 75.000 δολαρίων για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους καθώς και χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων. Οι έξι βραβευμένες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο Netflix το 2022, ως «Ανθολογία Αφρικανικών Λαϊκών Παραμυθιών».

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «African Folktales, Reimagined». Το Netflix και η UNESCO θέτουν ως στόχο την ανακάλυψη νέων φωνών και την παγκόσμια προβολή αναδυόμενων δημιουργών ταινιών από την Υποσαχάρια Αφρική.

Σε ένα κοινό δελτίο Τύπου τονίζεται ότι «…αναζητούν τις πιο τολμηρές, πνευματώδεις και εκπληκτικές εκ νέου αφηγήσεις των πιο αγαπημένων λαϊκών παραμυθιών της Αφρικής, για να τις μοιραστούν με τους λάτρεις της ψυχαγωγίας σε όλον τον κόσμο, σε περισσότερες από 190 χώρες».

 

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, «είναι σημαντικό ο κινηματογραφικός τομέας να ενεργεί για να διασφαλίσει ότι οι φωνές της Αφρικής ακούγονται, υποστηρίζοντας την εμφάνιση ποικίλων πολιτιστικών εκφράσεων, αποτυπώνοντας νέες ιδέες και συναισθήματα και δημιουργώντας ευκαιρίες για δημιουργούς να συμβάλουν στον παγκόσμιο διάλογο για την ειρήνη, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα