Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΠρος αύξηση 4% οι πωλήσεις smartphones το 2024

Προς αύξηση 4% οι πωλήσεις smartphones το 2024

- Advertisement -

Ανακάμπτει σταθερά η παγκόσμια αγορά smartphones, μετά την έντονα πτωτική διετία που προηγήθηκε. Το 2024, οι πωλήσεις smartphones αναμένεται να αυξηθούν κατά 4% έναντι του προηγούμενου έτους, με τη διεύρυνση της αγοράς να τροφοδοτείται – κυρίως – από την περαιτέρω διείσδυση του Android στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με το Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της IDC, συνολικά, κατά το τρέχον έτος, αναμένεται να διατεθούν, παγκοσμίως, πάνω από 1,21 δισ. συσκευές smartphones. “Η ανάπτυξη των πωλήσεων το 2024 θα προσθέσει ώθηση στη συνολική ανάκαμψη, που αναμένει η IDC για την αγορά τα επόμενα χρόνια, καθώς η καταναλωτική ζήτηση ανακάμπτει, αν και αργά, από τις θλιβερές επιδόσεις των περασμένων ετών”, σχολιάζει η εταιρεία ερευνών.

Πάνω από 1,2 δισ. smartphones αναμένεται να πωληθούν, παγκοσμίως, το τρέχον έτος

Οι εκτιμήσεις της IDC κάνουν λόγο για συνέχιση της ανάκαμψης και το 2025 με ρυθμό της τάξης του 2,3%, ενώ – και για τα επόμενα χρόνια – η πρόβλεψη είναι για περαιτέρω διεύρυνση της αγοράς με χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη. Συνολικά, η εταιρεία ερευνών τοποθετεί τον πήχη της μέσης ετήσιας ανάπτυξης στο 2,3% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Ενώ η συνολική αγορά θα δει μια σχετικά ισχυρή ανάκαμψη φέτος, με την άνοδο του 4% να προέρχεται από σχεδόν όλες τις περιοχές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης θα οφείλεται στο Android, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά ταχύτερα στο 4,8%, σε σύγκριση με 0,7% για το iOS (Apple)”, αναφέρει η IDC.

Οι κινήσεις των κατασκευαστών

“Η ταχεία ανάπτυξη του Android έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια, ενώ η πιο ήπια ανάπτυξη του iOSοφείλεται στο ισχυρό 2023 και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Κίνα, που μειώνει τις δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης του. Ωστόσο, εάν η Apple κάνει μια ισχυρή κίνηση γύρω από τη στρατηγική AI για iPhone, επιδεικνύοντας σαφείς περιπτώσεις χρήσης, θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξή της και να ανανεώσει τη ζήτηση για iPhone, ειδικά στην Κίνα. Ανεξάρτητα από το πώς και εάν θα συμβεί αυτό, τα καλά νέα είναι ότι η αγορά των smartphones έχει τελικά ξεφύγει από τα χειρότερα” αναφέρει η IDC στην ανάλυσή της.

Κατά τους αναλυτές, τα smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, συνεχίζουν να τροφοδοτούν την αγορά, καθώς στις συγκεκριμένες συσκευές αναμένεται τετραπλάσια άνοδος (16%) σε σχέση με τον μέσο όρο αύξησης της συνολικής αγοράς (4%).

Η IDC προβλέπει ότι την ανάπτυξη του 16% το 2024 θα ακολουθήσει άλλο ένα έτος διψήφιας ανάπτυξης το 2025 (+13,2%), καθώς το μερίδιο αγοράς του 5G θα ανέλθει στο 74,4%, από 67,2% το 2024.

Η ανάπτυξη του 5G στις αναδυόμενες αγορές θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ώθηση των αποστολών καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης: ενώ η συνολική αγορά θα έχει CAGR 2,3% μεταξύ 2024 και 2028, οι πωλήσεις 5G smartphones θα τρέξουν με 9,1% για την ίδια περίοδο.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα