Αν και κάποια από τα χαρακτηριστικά της φαίνονται κάπως υπερτονισμένα -το δέρμα της είναι αφύσικα λείο και το στήθος της ασυνήθιστα μεγάλο για το μικροσκοπικό της σώμα- είναι εύκολο να μην το παρατηρήσει κάποιος, καθώς ζούμε σε μία που οι αισθητικές επεμβάσεις είναι ευρέως διαδεδομένες, όπως και η υπερβολική επεξεργασία φωτογραφιών.
Στην ουσία, η Jenny δεν είναι ένα πραγματικό πρόσωπο, αλλά ένα μοντέλο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και είναι… διαθέσιμη προς ενοικίαση ως influencer ή εικονική σύντροφος.
Η Jenny είναι το δημιούργημα της LushAI, μιας νεοσύστατης εταιρείας που αυτοαποκαλείται το πρώτο πρακτορείο μοντέλων στον κόσμο με τεχνητή νοημοσύνη και έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί το OnlyFans.
Η Jenny προσφέρει ουσιαστικά τις ίδιες υπηρεσίες με τους ανθρώπινους δημιουργούς περιεχομένου που απαρτίζουν το OnlyFans, με τη διαφορά ότι τροφοδοτείται από έναν αλγόριθμο -πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο! Ο χρόνος της είναι επίσης προσιτός -με 10 δολάρια τον μήνα σε κρυπτονόμισμα Ethereum, οι θαυμαστές της μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και ιδιωτικές συνομιλίες στο Lush Chat.
LushAILushAI
Η LushAI προσφέρει επίσης τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Kupidly, που χαρακτηρίζεται ως «αποκλειστική κοινωνική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων», όπου οι χρήστες μπορούν να συνδέονται και να συνομιλούν με την Jenny και άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.
Η μοναξιά των ανδρών όλο και αυξάνει
Ο ιδρυτής της LushAI «Eunn», ο οποίος ζήτησε να αναφέρεται με ψευδώνυμο, ελπίζει ότι πλατφόρμες όπως η δική του θα αντικαταστήσουν μια μέρα εντελώς ιστότοπους όπως το OnlyFans, θέτοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του μόντελινγκ, της διαδικτυακής επιρροής και της διαδικτυακής σεξουαλικής εργασίας και συντροφικότητας.
Ο Eunn δήλωσε ότι η έμπνευσή του για το LushAI προέκυψε από την αυξανόμενη μοναξιά των ανδρών και την ανάδυση της τεχνητής νοημοσύνης που είναι ικανή να δημιουργεί ολοένα και πιο ρεαλιστικές ψηφιακές προσωπικότητες.
Let’s dance a little 😘 pic.twitter.com/uzwLaxoOI9
— Jenny (@Jennylush_) June 7, 2024
«Η άνοδος του OnlyFans είναι απλώς η απάντηση της ελεύθερης αγοράς στην κάλυψη των αναγκών αυτών των ανδρών που δεν μπορούν να βρουν κοπέλα στην πραγματική ζωή, οπότε από κοινωνικοοικονομική άποψη, προς τα εκεί κατευθύνεται η κοινωνία», δήλωσε ο Eunn στο Al Jazeera.
«Η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη, που η αγορά δίνει 100.000 έως 200.000 δολάρια ετησίως σε μια κοπέλα που απλώς τραβάει φωτογραφίες και βίντεο του εαυτού της και μιλάει με άνδρες στο διαδίκτυο», είπε.
Ο Eunn δήλωσε ότι δεν βλέπει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ενός συντρόφου τεχνητής νοημοσύνης και μιας πραγματικής γυναίκας που πουλάει «ψηφιοποιημένη σεξουαλικότητα» στο OnlyFans, το Instagram ή το TikTok.