Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΦορτίζετε λάθος την μπαταρία του iPhone σας – 3 «κόλπα» που είναι...

Φορτίζετε λάθος την μπαταρία του iPhone σας – 3 «κόλπα» που είναι χάσιμο χρόνου

- Advertisement -

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας, αλλά η απενεργοποίηση λειτουργιών όπως το Wi-Fi και το Bluetooth δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Μερικά από αυτά τα “μυστικά” είναι απλά μύθοι και σπαταλούν μόνο τον χρόνο σας. Μάλιστα, κάποια μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, εξαντλώντας την μπαταρία σας ακόμα πιο γρήγορα.

Ακολουθούν μερικά που μπορεί να έχετε ακούσει στο παρελθόν και τα οποία δεν θα κάνουν διαφορά, σύμφωνα με το iDropNews.

Φορτίζετε λάθος το iPhone σας – 3 «κόλπα» που είναι χάσιμο χρόνου

  • Να κλείσεις Wi-Fi και Bluetooth
  • Να κλείσεις αναγκαστική μια εφαρμογή
  • Να αφήσεις να τελειώσει η μπαταρία

Να κλείσεις Wi-Fi και Bluetooth

Ενώ είναι αλήθεια ότι το Wi-Fi και το Bluetooth καταναλώνουν σχετικά λίγη ενέργεια στο iPhone σας, δεν ισχύει το ίδιο για το 4G και το 5G. Στην πραγματικότητα, η συσκευή σας θα καταναλώσει περισσότερη μπαταρία λόγω του 4G και του 5G σε σχέση με το Wi-Fi και όταν το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο, θα καταφύγει στο δίκτυο.

Επομένως, απενεργοποιώντας το Wi-Fi και χρησιμοποιώντας μόνο το 4G ή το 5G, στην πραγματικότητα θα εξαντλήσετε την μπαταρία σας γρηγορότερα. Σε αυτήν την περίπτωση, το τηλέφωνό σας θα χρειαστεί να αναζητήσει σήμα συνέχεια, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια.

Αν η εξοικονόμηση μπαταρίας αποτελεί την κύρια προτεραιότητά σας, η καλύτερη λύση είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, η οποία αποκλείει όλες τις συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων του Wi-Fi, του Bluetooth και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι με αυτήν τη λειτουργία ενεργοποιημένη, δεν θα μπορείτε να κάνετε κλήσεις, να χρησιμοποιήσετε διαδίκτυο ή να στείλετε μηνύματα.

Να κλείσεις αναγκαστική μια εφαρμογή

Η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας εφαρμογών μπορεί να εξοικονομήσει λίγη ενέργεια, ειδικά αν διαπιστώσετε στις ρυθμίσεις ότι κάποια εφαρμογή καταναλώνει πολλή μπαταρία. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών στην πραγματικότητα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, καθώς η συσκευή σας χρειάζεται να τις επανεκκινεί κάθε φορά. Συνεπώς, για εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το WhatsApp ή το Instagram, είναι προτιμότερο να τις αφήνετε ανοιχτές στο παρασκήνιο.

Έτσι, ενώ μπορεί να φαίνεται λογικό να κλείσετε μια εφαρμογή για να σταματήσετε τη λειτουργία της, τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα είναι αρκετά έξυπνα ώστε να διαχειρίζονται τις εφαρμογές που βρίσκονται στο παρασκήνιο, βάζοντάς τις σε κατάσταση αναμονής όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Σε αυτήν την κατάσταση, δεν χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου ενέργεια.

Να αφήσεις να τελειώσει η μπαταρία

Κάποτε η καλύτερη πρακτική ήταν να αφήνεις την μπαταρία να εξαντληθεί εντελώς, αλλά αυτό είναι πραγματικά παλιό νέο και δεν ισχύει πια. Σήμερα η τεχνολογία είναι πιο έξυπνη και δεν χρειάζεται να αδειάσει μία μπαταρία για να διαρκέσει περισσότερο.

Μην φοβάστε λοιπόν να φορτίσετε το iPhone σας όποτε θέλετε και όσο θέλετε.

Ποιες συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας iPhone λειτουργούν

Η Apple μοιράστηκε μερικά από τα δικά της κόλπα εξοικονόμησης μπαταρίας για iPhone, τα οποία αποδεδειγμένα λειτουργούν και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας:

1. Διατηρήστε το iPhone σας ενημερωμένο: Η Apple κάνει συνεχώς βελτιώσεις που εξοικονομούν ενέργεια μέσω ενημερώσεων λογισμικού, οπότε καλό είναι να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του iOS.

2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Η φωτεινότητα της οθόνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας, οπότε μειώνοντάς τη λίγο θα εξοικονομήσετε μπαταρία.

3. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης: Αυτό το χρήσιμο κουμπί μειώνει αυτόματα εργασίες όπως ο συγχρονισμός iCloud και οι λήψεις στο παρασκήνιο για να εξοικονομήσει μπαταρία.

4. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας και απενεργοποιήστε τις περιττές εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

πηγή:enikos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα