Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογία"Ψηφιακός βοηθός" θα επιτρέπει στους οδηγούς να συνομιλούν φυσικά με τα οχήματα...

“Ψηφιακός βοηθός” θα επιτρέπει στους οδηγούς να συνομιλούν φυσικά με τα οχήματα τους

Στην δημιουργία ψηφιακού βοηθού με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους οηγούς να συνομιλούν με τα οχήματά τους και θα επιτρέπει επιπλέον την ενεργοποίηση και τον χειρισμό τους μέσω φωνής, προέβη η εταιρεία TomTom σε συνεργασία με την Microsoft.

Συγκεκριμένα TomTom μια εταιρία που ειδικεύεται στην έκδοση ψηφιακών χαρτών και εφαρμογών πλοήγησης, η οποία ανταγωνίζεται τους χάρτες της Google και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα χαρτογράφησης στον κόσμο HERE, χρησιμοποίησε διάφορες υπηρεσίες της Microsoft, όπως η υπηρεσία Azure OpenAI για τη δημιουργία του εν λόγω ψηφιακού βοηθού. Η υπηρεσία Microsoft Azure OpenAI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) της OpenAI, κατασκευάστριας του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Σύμφωνα με αυτή την εταιρεία δημιουργίας ψηφιακών χαρτών με έδρα την Ολλανδία, ο ψηφιακός βοηθός μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα infotainment αυτοκινήτου και είναι επίσης ενσωματωμένος στο Digital Cockpit του TomTom, της ανοιχτής, αρθρωτής πλατφόρμας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός του οχήματος,

Επισημαίνεται πως η TomTom είχε κυκλοφορήσει μια προσθήκη LLM για το ChatGPT τον Ιούλιο για να επιτρέπει στους χρήστες του chatbot να προγραμματίζουν ταξίδια και να εξερευνούν νέα μέρη χρησιμοποιώντας τους χάρτες του. Τέλος η εν λόγω Ολλανδική εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Microsoft ήδη από το 2016, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας των Χαρτών Azure.

Πηγή:ot.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα