Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο Facebook περνά στη… Meta εποχή και το Twitter κάνει πάρτι: Οι...

Το Facebook περνά στη… Meta εποχή και το Twitter κάνει πάρτι: Οι πιο ξεκαρδιστικές αντιδράσεις (ΦΩΤΟ)

Η ανακοίνωση για τη μετονομασία του Facebook σε Meta, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ έδωσε τέλος σε ένα όργιο φημών που κράτησε πολλές εβδομάδες.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook» ανακοίνωσε ο CEO του κολοσσού των κοινωνικών μέσων προσθέτοντας πως «η επόμενη πλατφόρμα θα είναι ακόμη πιο καθηλωτική – ένα ενσώματο διαδίκτυο όπου θα είστε μέσα στην εμπειρία, όχι απλώς θα την κοιτάτε. Το αποκαλούμε αυτό metaverse και θα αγγίξει κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε».

Στο πλαίσιο της αλλαγής επωνυμίας, το Facebook και οι εφαρμογές του, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, Messenger και WhatsApp θα διατηρήσουν τα ονόματά τους. Θα διατηρηθούν επίσης σε ξεχωριστό τμήμα από το Facebook Reality Labs, όπου αποθηκεύονται τα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή κοινωνικών μέσων θα συνεχίσει να είναι γνωστή ως Facebook, αλλά η επωνυμία θα αφαιρεθεί από το WhatsApp και το Instagram και άλλα μέρη.

Από εδώ και στο εξής, όλες αυτές οι εφαρμογές θα λειτουργούν υπό την επωνυμία «Meta», με το Facebook να είναι μόνο μία από αυτές τις πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

Η είδηση ​​της αλλαγής του ονόματος έρχεται τη στιγμή που το Facebook προσπαθεί να προστατευτεί από μια από τις χειρότερες περιόδους του, με αποκαλύψεις για τη λογική με την οποία έπαιρνε τις αποφάσεις της η εταιρεία αλλά και το περιβάλλον μέσα στον τεχνολογικό γίγαντα.

Την ίδια ώρα το όραμά της επεκτείνεται σε εικονικούς χώρους όπου οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλληλεπιδρούν μέσω ψηφιακών avatar, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει την εταιρική της δομή.

Λίγα λεπτά αφότου το Facebook έκανε την ανακοίνωση, ένας χείμαρρος ξεκαρδιστικών σχολίων πλημμύρισε στο Twitter, από εταιρείες, ανθρώπους, ακόμη και από τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Λαμβάνοντας υπόψη τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter τρόλαρε την αλλαγή του ονόματος του Facebook σε Meta.

Με το rebranding του Facebook αστειεύτηκε ακόμη και η διάσημη εταιρεία γρήγορου φαγητού Wendy’s λέγοντας ότι «αλλάζει το όνομά της σε Meat (σ.σ. κρέας)». Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο νέος λογαριασμός του Meta στο Twitter, ο οποίος ήδη έχει συγκεντρώσει 13,5 εκατομμύρια ακολούθους, απάντησε στα Wendy’s με το λογοπαίγνιο «Nice to meat you @Wendys».

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν ότι το νέο όνομα ακούγεται σαν νέο ναρκωτικό, ενώ άλλοι παρατήρησαν ότι το να σχολιάζει κανείς τη επαναλανσάρισμα του Facebook στο Twitter είναι ο ορισμός του “meta”.

Και τα memes έδιναν και έπαιρναν.

 

Πηγή:cnn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα