Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο κοινό λάθος που κάνουν οι χρήστες iPhone και Android που θέτει...

Το κοινό λάθος που κάνουν οι χρήστες iPhone και Android που θέτει την συσκευή τους σε κίνδυνο

- Advertisement -

Οι ερωτήσεις ασφαλείας έχουν γίνει μέρος της καθημερινής δημιουργίας λογαριασμού σε εφαρμογές σε iPhone και Android, προκειμένου να διατηρείται το ιδιωτικό σας περιεχόμενο ιδιωτικό.

Αυτές οι ερωτήσεις προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας παράλληλα με τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας – και το να επιλέξετε ένα κοινό χρώμα ως απάντηση μπορεί να μην είναι αρκετό.

Ωστόσο πολλοί χρήστες iPhone και Android απαντούν πολύ επιπόλαια σε αυτές τις ερωτήσεις και θέτουν την συσκευή τους σε κίνδυνο.

Πώς πρέπει να απαντάτε στις ερωτήσεις ασφαλείας
Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Keeper Security, τονίζει ότι οι χρήστες πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές για τις ερωτήσεις ασφαλείας, όπως το να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία ερωτήσεων σε διαφορετικούς λογαριασμούς, να αποφεύγετε τη δημιουργία δικών σας ερωτήσεων, να χρησιμοποιείτε πολλαπλές ερωτήσεις ασφαλείας και ενημερώνετε τακτικά τόσο τις ερωτήσεις όσο και τις απαντήσεις.

Επίσης θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η απάντηση στην απάντηση ασφαλείας σας είναι εμπιστευτική και δεν μπορεί να μαντευτεί εύκολα από άλλους. Πρέπει να αποφύγετε τη χρήση πληροφοριών που κάποιος μπορεί εύκολα να βρει μέσω του ψηφιακού σας αποτυπώματος, όπως η ημερομηνία γέννησης ή η διεύθυνση της οδού σας.

Παράλληλα θα πρέπει να είστε σε θέση να ανακαλέσετε την απάντηση χωρίς να την καταγράψετε. Θα πρέπει να σας έρθει εύκολα στο μυαλό, ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ορίσατε.

Για παράδειγμα, η πρώτη συναυλία που παρακολουθήσατε ή η πρώτη χώρα που επισκεφτήκατε είναι καλές επιλογές, εφόσον οι πληροφορίες αυτές δεν είναι προσβάσιμες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι ένα γεγονός που δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, όπως το όνομα της πόλης όπου γνωρίστηκαν οι γονείς σας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε γενικές απαντήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να μαντέψουν.

Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως το όνομα του πρώτου σας κατοικίδιου και όχι μόνο το είδος του. Η απάντησή σας δεν θα πρέπει να είναι εύκολα προβλέψιμη ή να μπορεί να αποκτηθεί μέσω δημόσιων πληροφοριών.

Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε κοινές λεπτομέρειες όπως το αγαπημένο σας χρώμα ή φαγητό.

Η χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις ασφαλείας σας, καθώς μπορεί να τις αποθηκεύσει με ασφάλεια και να τις κάνει εύκολα ανακτήσιμες από οποιαδήποτε συσκευή.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε
Μερικά παραδείγματα των καλύτερων ερωτήσεων ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προστασία των λογαριασμών σας, σύμφωνα με την Keeper Security:

Ποιο είναι το όνομα του αγαπημένου σας παιδικού χαρακτήρα;
Σε ποια πόλη γνωρίστηκαν οι γονείς σας;
Ποιο είναι το όνομα του πρώτου κατοικίδιου ζώου της παιδικής σας ηλικίας;
Ποιο είναι το μεσαίο όνομα του μεγαλύτερου ξαδέρφου σας;
Όλες αυτές οι ερωτήσεις έχουν ένα κοινό σημείο: μόνο εσείς γνωρίζετε την απάντηση σε αυτές.

Μερικές από τις χειρότερες ερωτήσεις ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια προσπάθεια να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας:

Σε ποια πόλη γεννηθήκατε;
Σε ποιο λύκειο φοιτήσατε;
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;
Ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σας;
Το ζήτημα με αυτές τις ερωτήσεις είναι ότι, ακόμη και αν οι απαντήσεις δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, μπορούν να βρεθούν και να υπονοηθούν εξετάζοντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα δημόσια αρχεία.

Κρατήστε του λογαριασμού σας ασφαλείς
Για να διασφαλίσετε ότι οι ερωτήσεις ασφαλείας σας προστατεύουν αποτελεσματικά τους λογαριασμούς σας, ακολουθήστε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές:

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές ερωτήσεις ασφαλείας για διαφορετικούς λογαριασμούς
Αποφεύγετε τις ερωτήσεις που γράφετε μόνοι σας
Χρήση πολλαπλών ερωτήσεων ασφαλείας
Ενημερώστε τακτικά τις ερωτήσεις ασφαλείας σας

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα