Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: Απαγορευμένη σειρά του Netflix επιστρέφει...μέσω Ισπανίας

Τουρκία: Απαγορευμένη σειρά του Netflix επιστρέφει…μέσω Ισπανίας

Πέρυσι η Netflix Inc. έβαλε στο αρχείο το τουρκικό δράμα «If Only», όταν το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας ζήτησε από την κορυφαία συνδρομητική υπηρεσία streaming, να διαγράψει έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα από την ιστορία.

Ωστόσο, τώρα η σειρά του τούρκου σεναριογράφου Ece Yorenc επιστρέφει, με ισπανικούς χαρακτήρες και αναμένεται να προβληθεί σε 190 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Η απαγόρευση από την τουρκική κυβέρνηση μάλιστα, είχε πυροδοτήσει σενάρια ότι το Netflix ενδέχεται να εγκαταλείψει την Τουρκία εντελώς.

Οι δημιουργοί του σίριαλ επιμένουν ότι η ουσία της σειράς δεν έχει αλλοιωθεί, αφού ένας γκέι χαρακτήρας εμφανίζεται στο σενάριο ως βοηθητικός ρόλος, όπως ακριβώς ήταν και στο τουρκικό πρωτότυπο. «Δεν λέμε μια ισπανική ή τουρκική ιστορία, αλλά μια παγκόσμια ιστορία», δήλωσε η σεναριογράφος Ίρμα Κορέα, η οποία δημιούργησε την ισπανική μεταφορά.

«Δουλέψαμε για να καθρεφτίσουμε αυτό που βλέπουμε, ως μια ανοιχτή και πληθωρική κοινωνία, στην οποία όλοι θα αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται». Το δράμα θα προβληθεί στο Netflix με νέο τίτλο: «Si lo Hubiera Sabido» («Αν το ήξερα»).

Απαντώντας στο Bloomberg, η σεναριογράφος είπε ότι η ιστορία είναι γεμάτη «ισπανική ιδιοσυγκρασία» αλλά θα ακολουθήσει την ίδια πλοκή και δομή με το αρχικό τουρκικό σενάριο του Yorenc.

Η πλοκή αναφέρεται στην ιστορία της Έμμα, μιας γυναίκας που μπαίνει στα τριάντα και βαριέται μετά από 10 χρόνια γάμου. Ένα υπερφυσικό γεγονός την στέλνει πίσω στο χρόνο, επιτρέποντάς της να κατοικήσει στο νεότερο σώμα της και να ξαναγράψει τη ζωή της.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση της Τουρκίας σχεδιάζει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της νέας ισπανικής έκδοσης της εκπομπής, αξιωματούχος στο Ανώτατο Συμβούλιο

Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας είπε ότι «δεν είναι στην ατζέντα μας».Η σειρά γυρίζεται στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη και θα κυκλοφορήσει σε σε όλες τις χώρες όπου λειτουργεί το Netflix, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα