Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΠώς θα δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο στο iPhone

Πώς θα δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο στο iPhone

Εάν αναρωτιέστε ποτέ για το ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο στο iPhone σας, υπάρχει ένας τρόπος να το ανακαλύψετε, αλλά πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Screen Time της Apple.

Για να μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο στο iPhone σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μια δωρεάν λειτουργία ενσωματωμένη σε iOS και iPadOS που ονομάζεται Screen Time. Το Screen Time, σάς βοηθά να παρακολουθείτε τον τρόπο χρήσης του iPhone σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θέσετε όρια στη χρήση μιας εφαρμογής αν θέλετε, αν και αυτό είναι προαιρετικό.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετά πατήστε ” Screen Time “.

Στη συνέχεια, πατήστε “Ενεργοποίηση Screen Time” και επιλέξτε “Αυτό είναι το iPhone μου” ή “Αυτό είναι το iPhone του παιδιού μου“, ανάλογα με την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Μετά από αυτό, θα δείτε μια σελίδα σύνοψης του Screen Time χωρίς δεδομένα.

Το πλεονέκτημα με τη χρήση του Screen Time είναι ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί για να ξεκινήσει η συλλογή δεδομένων σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Εάν μόλις το ενεργοποιήσατε, δεν θα εμφανιστεί μια λίστα εφαρμογών που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Screen Time, χρησιμοποιήστε το iPhone σας όπως θα κάνατε κανονικά. Μετά από λίγο, μπορείτε να κάνετε check in ξανά με το Time Screen και να δείτε ορισμένα στατιστικά στοιχεία.

Μετά από ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά δεδομένα ώστε να ξέρετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Στη σελίδα περίληψης του Screen Time, θα δείτε ένα γράφημα που δείχνει τη μέση ημερήσια δραστηριότητά σας. Ακριβώς κάτω από αυτό το γράφημα, πατήστε “Εμφάνιση όλων των δραστηριοτήτων“.

Στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε να βλέπετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, εβδομάδας, μήνα ή έτους στο επάνω μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Πιο χρησιμοποιημένα” και θα δείτε μια λίστα εφαρμογών ταξινομημένων με βάση ποιες χρησιμοποιήσατε περισσότερο κατά την επιλεγμένη χρονική περίοδο, με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά να εμφανίζονται στην κορυφή. Από εδώ, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξερευνήσετε αυτά τα δεδομένα. Εάν πατήσετε “Εμφάνιση περισσότερων” κοντά στο κάτω μέρος της λίστας, η λίστα θα επεκταθεί. Εάν πατήσετε “Εμφάνιση κατηγοριών“, μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά ταξινομημένες κατά ευρείες κατηγορίες, όπως “Κοινωνικά“, “Δημιουργικότητα” ή “Αγορές και φαγητό“.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα