Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΠέντε… ιδιαίτερες συμβουλές για να θέσετε υπό έλεγχο την κατανάλωση ενέργειας

Πέντε… ιδιαίτερες συμβουλές για να θέσετε υπό έλεγχο την κατανάλωση ενέργειας

«Φως» στην άκρη του ενεργειακού τούνελ προσπαθούν να βρουν οι Ευρωπαίοι, επιστρατεύοντας τους ειδικούς για τα do’s και don’t’s που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές. Στην Ελλάδα, μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή, για να μπορέσει κάποιος να σχηματίσει μία εικόνα για το πώς μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την ενέργεια που καταναλώνει, με όφελος, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τσέπη του. Το olivemagazine.gr συγκέντρωσε τις πλέον ιδιαίτερες συμβουλές:

1) Αλουμινόχαρτο
Πρόκειται για ένα υλικό, η χρήση του οποίου μπορεί να αποβεί είτε σωτήρια είτε… μοιραία. Προς επίρρωση, με την τοποθέτηση ενός αλουμινόχαρτου κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας καταφέρνετε να διατηρήσετε περισσότερο τη θερμοκρασία, γεγονός που μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Στον αντίποδα, δεν τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου για να μην λερώνεται. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να μονώσετε την κάτω αντίσταση και άρα, να υπάρξει απώλεια ενέργειας.

2) Ψυγείο
Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, δεδομένης της διαρρύθμισης της πλειονότητας των διαμερισμάτων, καλό θα ήταν το ψυγείο να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα και το καλοριφέρ. Κι αυτό γιατί, επηρεάζεται αρνητικά η απόδοσή του, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ενέργεια που καταναλώνει. Παράλληλα, φροντίστε να μην είναι κολλημένο στον τοίχο, ώστε να αερίζεται καλά η πλάτη του, ενώ επιβάλλεται και ο σωστός καθαρισμός του από τυχόν σκόνες στα καλώδια.

3) Τηλεόραση
Πέρα από το προφανές, ότι, δηλαδή, πρέπει να βγαίνει από τη πρίζα μετά από κάθε χρήση, συστήνεται η ρύθμιση της φωτεινότητας, ώστε να εξοικονομείται περισσότερη ενέργεια.

4) Τουαλέτα
Φροντίστε να μην λειτουργεί συνεχώς ο ανεμιστήρας εξαερισμού της τουαλέτας όταν ο χώρος δεν χρησιμοποιείται.

5) Σκούπα
Προτιμήστε την… παραδοσιακή αντί της ηλεκτρικής σκούπας, όποτε αυτό είναι εύκολο. Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, που αφαιρούνται τα χαλιά και οι μοκέτες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τις απλές σκούπες που δεν καταναλώνουν ενέργεια (σ.σ. πέρα, ίσως, από τη δική σας).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα