Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυκλοφόρησε κινητό χωρίς… οθόνη!

Κυκλοφόρησε κινητό χωρίς… οθόνη!

Ένα νέο smartphone, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, χωρίς οθόνη αφής, που περισσότερο με ένα μικρό κουτί, τέθηκε σε κυκλοφορία.

Ο λόγος για το Ai pin ένα νέο κινητό τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας Humane, που κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου με κόστος 943 ευρώ. Αυτό διαθέτει κανονικά κάρτα sim και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η διαφοροποίηση του ωστόσο εκτός από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έγκειται και στο γεγονός ότι δεν αποτελεί μια φορητή συσκευή, αλλά καρφιτσώνεται πάνω στα ρούχα.

Πρόκειται για μια συσκευή μεγέθους δακτύλου, εξοπλισμένη με κάμερες για την σάρωση και θέαση του περιβάλλοντος, κρυφούς αισθητήρες για την ενεργοποίησή της καθώς και ενσωματωμένα ηχεία. Η συσκευή αυτή συνδυάζει φωνή και οπτική αλληλεπίδραση και λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός, χρησιμοποιώντας το chat GPT-4. Διαθέτει δικλείδες ασφαλείας όπως η σχεδίαση «privacy-first» για την διασφάλιση του απορρήτου των συνομιλιών, και η ένδειξη “Trust Light”, η οποία ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται η κάμερα, το μικρόφωνο ή οι αισθητήρες.

Καινοτομία, πολυτέλεια, εικόνα από το μέλλον ή δυστοπία; Ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση έγκειται στον τρόπο χρήσης τόσο αυτής της συσκευής όσο και της ίδιας της τεχνητής νοημοσύνης από τον άνθρωπο.

Πηγή είδησης/φωτογραφίας: newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα