Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΚλιματισμός αυτοκινήτου - Πως να τον χρησιμοποιήσετε σωστά

Κλιματισμός αυτοκινήτου – Πως να τον χρησιμοποιήσετε σωστά

Με τις υψηλές θερμοκρασίες να χτυπούν τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, ο κλιματισμός του αυτοκινήτου σας θα είναι από τα πρώτα μέρη που θα δοκιμαστεί για τα καλά. Αλήθεια, ξέρετε να κάνετε σωστή χρήση αυτού του σημαντικού εξοπλιστικού στοιχείου άνεσης;

Ο πρώτος κανόνας για σωστή χρήση του συστήματος κλιματισμού είναι να ξεκινήσετε την διαδρομή σας με κατεβασμένα τα παράθυρα για να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία της καμπίνας. Ο ρυθμός πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά πιο γρήγορος από το να θέσετε αμέσως σε λειτουργία το air condition, ενώ είναι και αρκετά πιο υγιεινό. Μόλις η θερμοκρασία επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενεργοποιείτε τον κλιματισμό και κλείνετε τα παράθυρα.

Πως όμως θα ρυθμίσετε σωστά την θερμοκρασίας λειτουργίας του κλιματισμού; Εάν δεν θέλετε να γυρίσετε σπίτι με πονόλαιμο και ζαλάδες λόγω θερμικού σοκ, τότε δεν θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της καμπίνας και του περιβάλλοντος. Οι 5 έως 6 βαθμοί Κελσίου είναι ένας καλός μέσος όρος διαφοράς. Έτσι, εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι γύρω στους 32 βαθμούς, δεν είναι λογικό να θέλετε να οδηγείτε στους 21 βαθμούς. Εάν το βάλετε γύρω στις 25 με 26 βαθμούς, η διαφορά θα είναι αρκετή για να κάνει τη θερμοκρασία στην καμπίνα υποφερτή και την οδήγηση άνετη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα