Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΚατασκευή e-shop με e-λιανικό: Πώς να αξιοποιήσετε την επιδότηση

Κατασκευή e-shop με e-λιανικό: Πώς να αξιοποιήσετε την επιδότηση

Το πρόγραμμα επιδότησης e-λιανικό απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικής, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί από τις 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.

Η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει  για να καλύψει μέχρι και το 100% της δαπάνης κατασκευής e-shop, με ανώτατο κόστος τα 5.000€ . Αντίστοιχα προβλέπονται μέχρι και 1.500€ για να γίνει αναβάθμιση ενός υπάρχοντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Αρκεί αυτό να είχε δημιουργηθεί πριν από 18 Μαρτίου του 2020.

Βασική προϋπόθεση για να λάβει μια επιχείρηση την επιχορήγηση από το πρόγραμμα e-λιανικό, είναι να έχει μειωμένο τζίρο και συγκεκριμένα μείωση πάνω από 20%. Η μείωση αυτή αναφέρεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σχετικά με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η μείωση που θα τεθεί θα είναι 100% στον κύκλο εργασιών τους.

Ποια έξοδα από τη δημιουργία e-shop καλύπτει η επιδότηση

Εφόσον κάνετε την αίτησή σας για το e-λιανικό και τα προκαταρκτικά βήματα (όπως ορισμός της έδρας και της δραστηριότητας του e-shop, επιλογή ταχυμεταφορικής κ.α.) , η κατασκευή e-shop ξεκινά.

Η επιδότηση καλύπτει για σας τα έξοδα φιλοξενίας του e-shop σας, τις αγορές υλικοτεχνικού εξοπλισμού (π.χ. Η/Υ, λογισμικά κλπ) και τις υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και ηλεκτρονικής ασφάλειας για το e-shop σας.

Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της κατασκευής ή της αναβάθμισης θα είναι 6 μήνες, από τη ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα. Η οδηγία του προγράμματος είναι ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα κατασκευαστεί, θα πρέπει να λειτουργεί σε δύο γλώσσες και με φιλικό περιβάλλον για κινητές συσκευές.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε από νωρίς τους συνεργάτες σας για τη δημιουργία e-shop με το e-λιανικό, ώστε να έχετε έναν καλό χρονοπρογραμματισμό και να υλοποιήσετε το e-shop σας χωρίς βιασύνη.

Οι βασικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε σχετικά με τη δημιουργία του e-shop, είναι οι τρόποι πληρωμής που θα είναι διαθέσιμοι, το domain name, το CMS και τον server  που θα επιλέξετε, το λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί και η γενικότερη αισθητική του γραφιστικού περιεχομένου.

Διαβάστε περισσότερα για τη δημιουργία e-shop , ώστε να είστε πλήρως ενήμεροι για τη διαδικασία.

Τι μπορείτε να κάνετε αφού κατασκευαστεί το e-shop σας

Όταν το e-shop σας είναι πλέον online και πλήρως λειτουργικό, είναι καλό να ακολουθήσετε ένα πλάνο digital marketing. Έτσι, θα μπορείτε να κάνετε τα social media και τις μηχανές αναζήτησης να λειτουργήσουν προς όφελός σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις σας.

Να θυμάστε ότι το e-shop είναι ένα σπουδαίο ψηφιακό εργαλείο πωλήσεων. Πολλές φορές, όμως, χρειάζεται να γίνει κάποια διαφημιστική καμπάνια ή κάποια βελτιστοποίηση περιεχομένου, ώστε να σας βρίσκουν οι δυνητικοί πελάτες σας ακόμη ευκολότερα.

Στη digital challenge_ αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και τη δημιουργία του e-shop σας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος e-λιανικό. Αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και αναπτύσσουμε κατάλληλες πρακτικές, ώστε να σας βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη από τις online πωλήσεις σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κατασκευή του νέου σας e-shop αλλά και για να σας εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το SEO, πώς μπορείτε να κάνετε το brand σας πιο αναγνωρίσιμο και πώς να πείσετε τους επισκέπτες σας να ολοκληρώσουν μια αγορά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα