Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΙταλία: Σουπερμαρκετ χωρίς επαφή και ταμεία

Ιταλία: Σουπερμαρκετ χωρίς επαφή και ταμεία

Διευκόλυνση της καθημερινότητας ή εργασιακή δυστοπία, ότι και να συμβεί τελικά, αποτελεί γεγονός στην γειτονική Ιταλία, το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία και “τρόλεϊ” για τις αγορές.

Πρόκειται για το Tuday Conad  στην Βερόνα της Ιταλίας, με τις αγορές να γίνονται μέσω την τεχνητής νοημοσύνης, με κάμερες και αισθητήρες τοποθετημένους στα ράφια. Οι πελάτες παρακολουθούνται σε ολόκληρη την διάρκεια που βρίσκονται σε αυτό και μπορούν να πληρώσουν με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα ή με την εφαρμογή «Tuday Grab & Go». Εισερχόμενοι σε αυτό επιλέγουν τα προϊόντα και τα προσθέτουν σε μια εικονική λίστα μέσω αισθητήρων μετά βγαίνοντας τοποθετούνται απευθείας στην τσάντα τους. Με την ολοκλήρωση της αγοράς, οι πελάτες προβάλλουν τις επιλογές τους σε μια οθόνη στο ράφι και πληρώνει μέσω σάρωσης ενός κωδικού QR, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από το ταμείο.

Στόχος του σούπερ μάρκετ υψηλής τεχνολογίας είναι να κάνει πιο εύκολες και γρήγορες τις αγορές, με τους αισθητήρες να συμβάλλουν στην μείωση των κλοπών, ενώ η αυτοματοποίηση βοηθάει στην κατανόηση των διατροφικών συνηθειών των πελατών την εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά καταστήματα χωρίς ταμείο έχουν ανά τον κόσμο, με την Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Tesco στο Λονδίνο να κάνουν την αρχή. Ήδη από το 2020, έχουν τεθεί υπό νομοθετικές ρυθμίσεις καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για διακρίσεις σε βάρος ατόμων χαμηλού εισοδήματος χωρίς πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα