Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Meta ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί αναρτήσεις που επιτίθενται στους «Σιωνιστές»

Η Meta ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί αναρτήσεις που επιτίθενται στους «Σιωνιστές»

Την πρόθεση της να αφαιρεί αναρτήσεις με αναφορά σε «σιωνιστές» ανακοίνωσε η Meta, επισημαίνοντας ότι ο όρος γίνεται συχνά υποκατάστατο της ρητορικής μίσους κατά των Εβραίων.

Συγκεκριμένα η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε ότι «θα αφαιρεί εφεξής κάθε ανάρτηση που περιλαμβάνει τη λέξη «σιωνιστής» όταν αυτός ο όρος προορίζεται να αναφέρεται σε Εβραίους ή Ισραηλινούς και περιέχει γλώσσα που υποβαθμίζει την ανθρωπιά τους ή περιέχει αντισημιτικά στερεότυπα». Ακόμα αναφέρει ότι «θα αφαιρέσουμε τώρα μηνύματα που στοχεύουν (Σιωνιστές) σε διάφορους τομείς στους οποίους η έρευνά μας έχει δείξει ότι ο όρος τείνει να χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε Εβραίους και Ισραηλινούς, με απάνθρωπες συγκρίσεις ή εκκλήσεις να τους βλάψουν ή να αρνηθούν την ύπαρξή τους».

Ο γιγαντιαίος όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με έδρα την Καλιφόρνια, ξεκίνησε έρευνα πριν από πέντε μήνες για τον τρόπο χρήσης αυτού του όρου στις πλατφόρμες του, «λόγω της αυξανόμενης πόλωσης του δημόσιου λόγου λόγω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή». Η έρευνα, στην οποία συνέβαλαν πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών, νομικών και ενώσεων, προσπάθησε ιδιαίτερα να καθορίσει εάν αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να αναφερθεί σε υποστηρικτές ενός πολιτικού κινήματος, Εβραίους ή τον ισραηλινό λαό, καθώς οι κανόνες του επιτρέπουν γενικές επιθέσεις εναντίον μελών του κόμματος αλλά όχι εναντίον συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων με βάση την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους. Η έρευνα του Μέτα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει γενική συναίνεση για το τι εννοούν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν τον όρο «σιωνιστής». Ωστόσο, η Μέτα επεσήμανε στη δήλωσή της ότι, «με βάση την έρευνα και τις έρευνές μας σχετικά με τη χρήση αυτού του όρου σε πλατφόρμες για αναφορά στον εβραϊκό λαό και τους Ισραηλινούς σε σχέση με ορισμένους τύπους επιθέσεων μίσους, θα αφαιρέσουμε στο εξής περιεχόμενο που στοχεύει (σιωνιστές) με ρητορική μίσους».

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα