Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΔείτε πως θα ήταν σήμερα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Μέριλιν,...

Δείτε πως θα ήταν σήμερα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Μέριλιν, Νταϊάνα, Πρίσλεϊ, Μέρκιουρι (ΦΩΤΟ)

Tεχνητή Νοημοσύνη έχει φτάσει στο σημείο να παίζει με το μυαλό μας, γκριζάροντας τα όρια φαντασίας – πραγματικότητας και ταξιδεύοντάς μας σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Αν δεν γνωρίζαμε μετά βεβαιότητας (με εξαίρεση, βέβαια, τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας) ότι η Μέριλιν Μονρόε, ο Ελβις Πρίσλεϊ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχουν αποδεδειγμένα πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, θα νομίζαμε ότι οι «ολοζώντανες» φωτογραφίες τους που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες σε ιστοσελίδες και social media είναι αληθινές και όχι καρπός προηγμένης τεχνολογίας ΑΙ (Artificial Intelligence).To βέβαιο είναι ότι ο Μίκα Ντέιγκλ μάς άφησε ενεούς με τα «μαγικά» του. Ο γνωστός στους διεθνείς κύκλους δημιουργικός διευθυντής, συγγραφέας και καλλιτέχνης έφτιαξε, με τη βοήθεια του προγράμματος Midjourney AI, φωτογραφίες θρύλων της ποπ κουλτούρας του 20ού αιώνα όπως θα ήταν αν ζούσαν σήμερα. Η 97χρονη Μέριλιν Μονρόε, ο 88χρονος βασιλιάς του ροκ Ελβις Πρίσλεϊ, ο «καταραμένος» κιθαρίστας των Νirvana, Κερτ Κομπέιν, στα 56, ο εκρηκτικός ηγέτης των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, στα 77 και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα στα 62, δίχως την ομορφιά της νιότης της, αλλά με το ίδιο θλιμμένο, καλοσυνάτο βλέμμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τέτοια «ghostbots», δηλαδή ανύπαρκτα σήμερα πρόσωπα, βασισμένα σε πραγματικά ψηφιακά δεδομένα του παρελθόντος. Η υποτιθέμενη δολοφονία του Τραμπ, ο Πάπας Φραγκίσκος με το φουσκωτό μπουφάν, ο Ναπολέων και ο… Ιησούς Χριστός να βγάζουν σέλφι με τους στρατιώτες και τους μαθητές τους, αντίστοιχα, ήταν τα πιο κραυγαλέα deepfake κατασκευάσματα που εμφανίστηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Αντικρίζοντας τους σταρ του παρελθόντος στην «απέθαντη» εκδοχή τους, θα πίστευε κανείς ότι η Μέριλιν Μονρόε δεν βρέθηκε ποτέ νεκρή από την οικονόμο της το 1962, ο Ελβις Πρίσλεϊ δεν πέθανε το 1977 από κατάχρηση φαρμάκων, ο Φρέντι Μέρκιουρι δεν υπέκυψε το 1991 σε βρογχοπνευμονία ως επιπλοκή του AIDS, η Νταϊάνα δεν άφησε την τελευταία της πνοή τον Αύγουστο του 1997 στην παρισινή γέφυρα Αλμά και ο  Κερτ Κομπέιν δεν έκοψε μόνος το νήμα της ζωής του στα 27 του χρόνια. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Credit: Micah Daigle

 

Credit: Micah Daigle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30/09/2023
|
 08:57

Βραζιλία: Συνεχίζεται η πτώση της ανεργίας – Έφτασε στο 7,8%

Credit: Micah Daigle

Credit: Micah Daigle

Credit: Micah Daigle

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα