Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΈρχεται δυνατότητα οδήγησης με τα... μάτια

Έρχεται δυνατότητα οδήγησης με τα… μάτια

Μια καινοτόμα τεχνολογία που θα επιτρέπει την οδήγηση με τα μάτια ετοιμάζεται να ενσωματώσει η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, επιτρέποντας στους οδηγούς σε πρώτη φάση να αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας απλώς κοιτώντας τον καθρέφτη τους.

Συγκεκριμένα μέσω του συστήματος Active Lane Change, προτείνεται στον οδηγό να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και ο οδηγός μπορεί να επιβεβαιώσει εάν συμφωνεί με αυτήν την προτροπή κοιτάζοντας απλά τον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη ώστε να αλλάξει κατεύθυνση. Κατόπιν, το Active Lane Change, εκτελεί αυτόματα την εντολή κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις στο τιμόνι. Το Active Lane Change πρόκειται να παρουσιαστεί στη νέα Σειρά 5 θα προστεθεί στα μοντέλα iX τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα περάσει στις X5, X6 (εξαιρουμένων των μοντέλων M Competition) και X7 από τον Απρίλιο.

Τέλος, η εφαρμογή My BMW App βελτιώνεται περαιτέρω με τις τελικές αναβαθμίσεις να είναι ορατές από την άνοιξη και μετά, με την εταιρεία να επανασχεδιάζει τους χάρτες και την προβολή αυτών στο σύστημα πλοήγησης, ενώ θα υπάρχει και ένα έξτρα app το οποίο θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τις οδηγικές συνήθειες των κατόχων BMW ώστε να τους προτείνει ποιο ηλεκτρικό μοντέλο από τη γκάμα της βαυαρικής φίρμας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Πηγή:thessaliatv.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα