Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο Grindr εξέδωσε προειδοποίηση στους χρήστες του για την ευλογιά των πιθήκων

Το Grindr εξέδωσε προειδοποίηση στους χρήστες του για την ευλογιά των πιθήκων

.To Grindr έστειλε μια προειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων σε ευρωπαίους χρήστες, καθώς ο ιός φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένος σε δίκτυα ομοφυλόφιλων ανδρών.

Ο ιός έχει ανιχνευθεί μέχρι στιγμής σε 21 χώρες εκτός της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, όπου συνήθως εντοπίζεται.

Τα περισσότερα από τα 237 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στην Ευρώπη, αν και άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέχρι τη στιγμή, 71 από αυτές τις περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία.

Αν και δεν μεταδίδεται σεξουαλικά, η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής και παρατεταμένης επαφής και οι κοινότητες των queer ανδρών στην Ευρώπη φαίνεται να επηρεάζονται δυσανάλογα.

Στην ενημέρωσή του, το Grindr κάνει αναφορά στο «μικρό αλλά συνεχιζόμενο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των ομοφυλόφιλων» και συμβουλεύει: «Μην πανικοβάλλεστε. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, αλλά η γνώση αυτών των πληροφοριών θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη μόλυνση ή τη διάδοση του ιού.

»Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, συμπεριλαμβανομένων των σταγονιδίων του αναπνευστικού (φιλί, βήχας, φτέρνισμα), επαφής δέρμα με δέρμα ή κοινή χρήση πραγμάτων όπως κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες.

»Εάν εσείς ή οποιοσδήποτε πρόσφατος σύντροφος (τις τελευταίες 21 ημέρες) εμφανίζει ασυνήθιστες πληγές ή εξάνθημα, επισκεφτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, είτε σε κλινική είτε σε γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Υπενθυμίστε στον πάροχο σας ότι κυκλοφορεί η ευλογιά των πιθήκων».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εφαρμογή Grindr συνεργάζεται επίσης με αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ στέλνοντας αντίστοιχη ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων και σε χρήστες στις ΗΠΑ.

Τα πρώιμα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι παρόμοια με εκείνα της γρίπης, όπως πυρετός, πονοκέφαλος, πρηξίματα, πόνοι στους μύες και εξάντληση. Εξανθήματα, βλάβες ή κηλίδες μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Πηγή: lifo.gr

 


Διαβάστε Ακόμα