Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θεσπίζει Ευρωπαϊκή Ένωση

Κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θεσπίζει Ευρωπαϊκή Ένωση

- Advertisement -

Στην υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατάφερε να καταλήξει σε ρυθμιστική νομοθεσία για την η τεχνητή νοημοσύνη.
Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή οι ευρωβουλευτές κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία με το Συμβούλιο για ένα νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη είναι ασφαλής, σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δημοκρατία, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να ευημερούν και να επεκτείνονται. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν σε μια συμφωνία εγγυήσεων γενικού σκοπού για την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές αφορούν σε περιορισμό για την χρήση συστημάτων βιομετρικής ταυτοποίησης από τις αρχές επιβολής του νόμου, στην απαγόρευση της κοινωνικής βαθμολόγησης και της τεχνητής νοημοσύνης για λόγους χειραγώγησης ή την εκμετάλλευσης των τρωτών σημείων των χρηστών, δικαίωμα των καταναλωτών για υποβολή καταγγελιών, καθώς και στην επιβολή πρόστιμα που κυμαίνονται από 35 εκατ. ευρώ ή 7% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών έως 7,5 εκατ. ευρώ ή 1,5% του κύκλου εργασιών.
Η συμφωνία αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα, με τον εν λόγω κανονισμό να αποσκοπεί στην διασφάλιση ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα προστατεύονται από την τεχνητή νοημοσύνη υψηλού κινδύνου. Παράλληλα ενισχύεται η καινοτομία και η Ευρώπη καθίσταται ηγέτιδα δύναμη σε αυτό τον τομέα. Οι κανόνες αυτοί θεσπίζουν υποχρεώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη με βάση τους δυνητικούς κινδύνους και το επίπεδο των επιπτώσεών της.

Πηγή:odelalis.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα