Αρχική Τεχνολογία Στέλνετε μηνύματα στο WhatsApp; – Προσοχή! Αλλάζουν όλα από το Σάββατο

Στέλνετε μηνύματα στο WhatsApp; – Προσοχή! Αλλάζουν όλα από το Σάββατο

Το WhatsApp θα αλλάξει τα πάντα σχετικά με το απόρρητό του και εκείνο που αφορά τους χρήστες του από τις 15 Μαΐου 2021. Επομένως, απομένουν πολύ λίγες μέρες και παρόλα αυτά πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τι θα συμβεί εάν δεν αποδεχτούν τις αλλαγές απορρήτου, που θα τεθούν σε ισχύ από το επόμενο Σάββατο.

Βέβαια, αναμένουμε ότι η κατάσταση σχετικά με την αλλαγή δεν θα είναι τόσο δραστική όσο πιστεύανε έως και μία εβδομάδα πριν.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έχει καταστήσει σαφές ότι όσοι δεν θα αποδεχτούν τα νέα μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πολλές από τις δυνατότητες της εφαρμογής, αν και όχι σε όλες και σε κάθε περίπτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημαΜετά το πέρασμα αυτού, δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το WhatsApp. Έτσι, ένα λιγότερο ανώδυνο βήμα από αυτό που αναμενόταν, αλλά το οποίο στην πραγματικότητα οδηγεί στο να πρέπει να αποδεχτούμε κατά κάποιο τρόπο τη νέα νομοθεσία περί απορρήτου που το WhatsApp συνεχίζει να διαφημίζει στο κοινωνικό της δίκτυο εδώ και αρκετό καιρό.

Γνωρίζουμε πώς η νέα νομοθεσία περί απορρήτου έχει σημαντικά, αν και απλά, αποτελέσματα για χρήστες που κατοικούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, δηλαδή το περίφημο GDPR, το οποίο δεν υπάρχει στην περίπτωση αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συνέχιση της άρνησης αποδοχής των αλλαγών απορρήτου του WhatsApp δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά πάνω απ ‘όλα δεν θα έχετε πλέον τη δυνατότητα, μακροπρόθεσμα, να διαβάζετε τα μηνύματα που λαμβάνονται ή να στέλνετε νέα μηνύματα μέσω του client.

Το μήνυμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επίσημη σελίδα υποστήριξης της εταιρείας από τους προγραμματιστές μιλά με σαφήνεια για το τι θα συμβεί στους λογαριασμούς των χρηστών που δεν θα αποδέχονται τους νέους κανόνες από τις 15 Μαΐου:

Κανένας λογαριασμός δεν θα διαγραφεί στις 15 Μαΐου και δεν θα χαθούν χαρακτηριστικά ως αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δείξει μια ειδοποίηση στο WhatsApp με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση. Αφού δώσαμε σε όλους τον απαραίτητο χρόνο για να ελέγξουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται, συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε σε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τις επαληθεύσουν και να τις αποδεχτούν. Μετά από την πάροδο μερικών εβδομάδων, η υπενθύμιση θα παραμείνει επίμονη.

Ένα μήνυμα που έχει αλλάξει κάπως σε σύγκριση με πριν από μερικές εβδομάδες όταν το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίστηκε στους χρήστες στο WhatsApp θεωρήθηκε από πολλούς συνδρομητές ως μονομερή επιβολή και όχι μόνο ως είδος εισβολής στην ιδιωτικής ζωή, από τη στιγμή που περιελάμβανε τη μετάβαση κάποιων πληροφοριών χρήστη μεταξύ του WhatsApp και του κοινωνικού δικτύου Facebook. Από εκείνη τη στιγμή, οι προγραμματιστές του WhatsApp αποφάσισαν να «μαλακώσουν» το χάπι απορρήτου, επιτρέποντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές και επιτρέποντας στις εταιρείες να στέλνουν διαφημίσεις στο Facebook σε όλους τους χρήστες που συμμετέχουν σε συνομιλίες μαζί τους στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Με λίγα λόγια, οι εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που περιέχονται σε συνομιλίες για ενέργειες μάρκετινγκ που θα επηρεάσουν επίσης διαφημίσεις στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Από την άλλη πλευρά, δεν θα υπάρξουν προφανείς αλλαγές στη χρήση του WhatsApp και στη διαχείριση του απορρήτου των χρηστών που χρησιμοποιούν την κανονική έκδοση της εφαρμογής. Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες θα παραμείνουν προστατευμένες με κρυπτογράφηση end-to-end, αποτρέποντας την παρακολούθηση περιεχόμενου (όπως κοινόχρηστα αρχεία, μηνύματα συνομιλίας).

Επομένως, οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από την 15η Μαΐου θα τροποποιήσουν το απόρρητο στο κοινωνικό δίκτυο και κατά κάποιο τρόπο θα λάβουν την απόφαση εάν θα συνεχίσουν στην πλατφόρμα, αποδέχοντας τες ή εάν θα μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. Προς ενημέρωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, ως χρήστες θα μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp, αλλά οι προγραμματιστές προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη διαδικασία. Μετά τη διαγραφή, το αντίγραφο ασφαλείας και όλο το ιστορικό των μηνυμάτων θα διαγραφούν οριστικά.

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-