Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΤεχνολογία«Κόλλησε» το iPhone; – Έτσι θα μπορέσεις να το επαναφέρεις άμεσα!

«Κόλλησε» το iPhone; – Έτσι θα μπορέσεις να το επαναφέρεις άμεσα!Τα iPhones είναι, ίσως, τα πιο σταθερά smartphones της αγοράς.

Η Apple έχει τον έλεγχο τόσο του software, του λειτουργικού συστήματος, όσο και του hardware, κάτι που της δίνει τεράστιες δυνατότητες βελτιστοποίησης. Παρά ταύτα, κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν οι προγραμματιστές… και τα iPhones κάποιες φορές κολλάνε. Στο κάτω κάτω, υπολογιστές είναι κι αυτοί! Τι κάνεις τότε;

Apps με κόλλημα

Αν έχει κολλήσει κάποιο app, η λύση είναι προφανής: το κλείνεις δια της βίας. Πώς; Είναι απλό: ανοίγεις τη λίστα με τα “τρέχοντα” apps. Αν έχεις iPhone χωρίς home button, τότε απλά “τραβάς” την κάτω πλευρά της οθόνης προς τα πάνω. Τώρα θα δεις τη λίστα και μπορείς να τραβήξεις προς τα πάνω το app που έχει κολλήσει για να το κλείσεις. Σε iPhone με home button, μπορείς απλά να πατήσεις το home button δύο φορές για να ανοίξει η λίστα.

Τώρα, αν το συγκεκριμένο app κολλάει συνεχώς, ίσως θα πρέπει να το απεγκαταστήσεις. Πάτα και κράτα πατημένο το εικονίδιό του, μέχρι τα εικονίδια να “ανατριχιάσουν”. Έπειτα, πάτα το σταυρό στο εικονίδιο για να το σβήσεις από το iPhone σου.

iPhone με κόλλημα

Στη σπάνια περίπτωση που έχει κολλήσει όλο το iPhone, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις το αντίστοιχο του restart. Δεν πρόκειται να χάσεις τα δεδομένα σου ή τίποτε άλλο, είναι ακριβώς όπως κάνεις (στα Windows) επανεκκίνηση. Το πώς το κάνεις αυτό, εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone.

Για το iPhone X (2017) και νεότερα μοντέλα, θα πρέπει να πατήσεις και να κρατήσεις πατημένα το πλήκτρο στα δεξιά και ένα από τα πλήκτρα έντασης στα αριστερά. Τα κρατάς πατημένα μέχρι να δεις τους “διακόπτες” στην οθόνη. Έπειτα, τράβα τον ανώτερο διακόπτη από τα αριστερά στα δεξιά. Περίμενε μέχρι να σβήσει το iPhone σου και έπειτα ξανα-άναψέ το πατώντας και κρατώντας το πλευρικό πλήκτρο στα δεξιά.

Για το iPhone 8 και πίσω, απλά πάτα και κράτα το πλήκτρο στα δεξιά, μέχρι να δεις την επιλογή για κλείσιμο της συσκευής. Τράβα το εικονίδιο από τα αριστερά στα δεξιά. Όταν κλείσει, μπορείς να το ανάψεις πατώντας το ίδιο πλήκτρο για λίγα δευτερόλεπτα.

iPhone με βαρύ κόλλημα

Αν το restart δεν δουλέψει, τότε μπορείς να δοκιμάσεις ένα “hard reset”. Πάλι δεν πρόκειται να χάσεις δεδομένα, απλώς το hard reset είναι πιο “μπρουτάλ”. Πώς θα το κάνεις: για iPhone 8 και νεότερα μοντέλα, θα πρέπει να πατήσεις τα πλήκτρα της συσκευής με συγκεκριμένη ακολουθία:

• πάτα και άσε το πλήκτρο αύξησης της έντασης
• αμέσως μετά πάτα και άσε το πλήκτρο μείωσης της έντασης
• αμέσως μετά πάτα και κράτα το δεξί πλήκτρο και μην το αφήσεις μέχρι να δεις το λογότυπο της Apple

Για iPhone 7, τότε θα πρέπει να πατήσεις και να κρατήσεις πατημένο το volume down και το power button ταυτοχρόνως. Το iPhone θα επανεκκινήσει μόνο του.

 


Διαβάστε Ακόμα