Νέο αρνητικό ρεκόρ στις Σέρρες - Έκκληση για αυτοπεριορισμό, από το δήμαρχο

Νέο αρνητικό ρεκόρ στις Σέρρες - Έκκληση για αυτοπεριορισμό, από το δήμαρχο

Νέο αρνητικό ρεκόρ στη διασπορά του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών κατέγραψε ο ΕΟΔΥ.

 

Στα 65 έφτασαν τα κρούσματα, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία -από τα γρήγορα τεστ που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ από την Τετάρτη.

Αυτοπεριορισμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα!.» Με την παραπάνω φράση, έκκληση στους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπεριορισμού με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού απηύθυνε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μετά και την αλλαγή επιπέδου της Π.Ε. Σερρών στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

«Οι καταστάσεις και οι συνήθειές μας πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να απέχουμε εκουσίως από άσκοπες βόλτες και συναθροίσεις, να τηρούμε τα πρωτόκολλα, να φοράμε μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους και να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στα προσφιλή μας πρόσωπα», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών.

«Από την πλευρά μας, ως Δήμος Σερρών κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα στα όρια της αρμοδιότητάς μας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να επιβάλλει lockdown, να κλείνει καταστήματα και να βάζει πρόστιμα. Η Πολιτεία παίρνει τις αποφάσεις, τις οποίες εφαρμόζουμε, ενώ αρμόδια για τους ελέγχους είναι μόνο η Αστυνομία. Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής μας Αστυνομίας, ούτως ώστε έστω και με τα τέσσερα άτομα που διαθέτει να συνδράμει στους ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως το θέμα δεν προσφέρεται για φτηνή αντιπολίτευση και πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

«Είναι η ώρα της συμμαχίας όλων των φορέων απέναντι στον κοινό εχθρό και συμμαχίας με τους πολίτες για να αναδείξουμε την ευθύνη όλων. Μπορεί η περιοχή μας να άλλαξε χρώμα αλλά πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε για να κατακτήσουμε και πάλι το χρώμα της ζωής και της ελπίδας για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης.

Facebook Twitter Google+ Pinterest