Η μακεδονική κουζίνα στο πιάτο μας! Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι

Η μακεδονική κουζίνα στο πιάτο μας! Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι

Το Κέντρο Unesco πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ένα ιδιαίτερο δείπνο με θέμα την Μακεδονική Κουζίνα και ομιλία της Βίκυς Χατζηβασιλείου για την Μεσογειακή Διατροφή.

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Μακεδονικής κουζίνας οργάνωσε  το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και η Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, στην αίθουσα Grand Pietra, του  Porto Palace Hotel.

Εξαιρετικά πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα συνέθεταν το μενού, που βασιζόταν στις συνταγές τις μακεδονικής παράδοσης.

Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έδωσαν τη δική τους νότα στην εκδήλωση μαγειρεύοντας ζωντανά ένα από τα πιάτα του μενού.

Κεντρική ομιλήτρια του δείπνου ήταν η κα Βίκυ Χατζηβασιλείου που μίλησε για τη Μεσογειακή Διατροφή, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για τη Μακεδονική Κουζίνα μίλησε επίσης ο Περιφερειάρχης κος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο φουαγιέ της αίθουσας οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης της Μακεδονίας από τους χορηγούς του δείπνου και παραγωγούς.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το συγκρότημα Passa Tempo.

 Τα έσοδα  της εκδήλωσης θα διατεθούν για την Κατασκήνωση Νέων, που προγραμματίζει για Κέντρου UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και θα φιλοξενήσει 150 παιδιά, μεταξύ των οποίων και παιδιά αποδήμων Ελλήνων.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Πιερίας  και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άγγελος Γεωργαντζέλης, Εύα Πετρίδου, Στέλλα Ντόκα, Παντελής Χατζηφωτιάδης
Η πρόεδρος του Κέντρου Unesco Καίτη Τζιτζικώστα με την Ντόρα Τακά γ.γ. του Κέντρου Unesco και την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Βίκυ Χατζηβασιλείου 
Αλεξία Αηδονά, Θάνος Μπέγκας
Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Φωτεινη Αραμπατζή, Βέτα και Στάθης Ταυρίδη
Live cooking από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος