Αυτοψία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στο χώρο δημιουργίας του μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου στο δήμο Παύλου Μελά θα πραγματοποίησε για πρώτη φορά ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

 

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

IMG_1542.jpg

Συνοδευόμενος από το δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα ενημερώθηκε για την πορεία ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και την αποκατάσταση των διατηρητέων κτισμάτων.

IMG_1537.jpg

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου για την πόλη  αλλά και πιο συγκεκριμένα για τη δυτική Θεσσαλονίκη και συμπλήρωσε, « Η δυτική Θεσσαλονίκη παρότι είναι η καρδιά της πόλης, με την έννοια ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της νέας γενιάς έχει πολλά προβλήματα σε σχέση με τις υποδομές της. Με τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου έχει την ευκαιρία να έρθει στο προσκήνιο όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος . 330 στρέμματα με πράσινο, με μουσεία όπου θα μπορεί ο κάθε Θεσσαλονικιός όπου και αν κατοικεί να έρχεται και να περάσει ευχάριστες ώρες.».

«Στα τέλη του 2022 με αρχές του 2023 όλοι μας θα χαιρόμαστε έναν πνεύμονα πρασίνου. Ένα σημείο πολιτιστικής,  ιστορικής  μνήμης που πραγματικά θα είναι χαρά για όλους μας»  κατέληξε ο κ. Καράογλου.  

 

Ο κ. Δεμουρτζίδης τόνισε ότι η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά θα αποτελέσει ένα ισχυρό brand name της περιοχής και πέρα από την αναψυχή και την ποιότητα ζωής θα αποτελέσει εφαλτήριο οικονομικης ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

 
121694174_635903167297674_4307472555926025201_n.jpg