Αρνητικός ο απολογισμός των θερινών εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Αρνητικός ο απολογισμός των θερινών εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Για «πολύ αρνητικό απολογισμό» των θερινών εκπτώσεων έκανε λόγο στο Seleo ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, εξηγώντας ότι οι καταστηματάρχες «παλεύουν» να φτάσουν τους τζίρους στο 50% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες «θα συνεχίσουν τις προσφορές, για να προσελκύσουν τον κόσμο», ανέφερε. «Οι Έλληνες επλήγησαν οικονομικά, οδηγήθηκαν στην ανεργία, οι συνταξιούχοι σφίγγουν περισσότερο πλέον τα χρήματα στα χέρια τους και εκείνοι που σκόπευαν να διαθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό για να κάνουν τα ψώνια τους, τώρα το διπλοσκέφτονται λόγω της ανασφάλειας του τι μέλλει γενέσθαι.» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ επανέλαβε την ανάγκη για οριζόντια και δυναμικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για επερχόμενα λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι, καταργούνται οι εκπτώσεις 10 ημερών κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ενώ αυξάνονται σε 15 μέρες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου και Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.