Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Seleo: 4 νοσηλεύτριες του "Γεννηματάς" θετικές στον κορωνοϊό - Με ένα ζευγάρι γάντια βγάζουμε ένα 8ωρο!

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Seleo: 4 νοσηλεύτριες του "Γεννηματάς" θετικές στον κορωνοϊό - Με ένα ζευγάρι γάντια βγάζουμε ένα 8ωρο!

Για άνοιγμα δεύτερου κύκλου υγειονομικών υπαλλήλων που νοσούν από τον κορωνοϊό μίλησε στο Seleo ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» βρέθηκαν θετικές στον ιό τέσσερις νοσηλεύτριες της ουρολογικής κλινικής, η οποία συστεγάζεται με την παθολογική κλινική. Για τον λόγο αυτό, έχει υποβληθεί σε έλεγχο για covid-19 όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επιπλέον, θετικοί στον ιό βρέθηκαν και έξι ασθενείς του νοσοκομείου.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

"Κάθε νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει μοριακό αναλυτή για τη διενέργεια τεστ γιατί μόνο έτσι θα γνωστοποιούνται γρήγορα τα αποτελέσματα" ανέφερε στο Seleo ο κ. Γιαννακός και συμπλήρωσε ότι "οι ασυμπτωματικοί ξεγελάνε και όταν τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από δύο ημέρες, είναι πλέον αργά". Επίσης, υπογράμμισε ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τακτικά εργαστηριακά τεστ έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού εντός των νοσοκομείων.

"Με ένα ζευγάρι γάντια βγάζουμε ένα 8ωρο!"

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία. "Δεν υπάρχουν γάντια" δήλωσε και τόνισε ότι "βγάζουμε το 8ωρο με ένα ζευγάρι γάντια ενώ κανονικά θα έπρεπε να τα αλλάζουμε έπειτα από κάθε ασθενή". Σημείωσε δε, ότι "οι μάσκες μοιράζονται με το σταγονόμετρο".