Άδεια τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια! Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ στο Seleo: Ο τρομαγμένος δεν μπορεί να διασκεδάσει

Άδεια τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια! Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ στο Seleo: Ο τρομαγμένος δεν μπορεί να διασκεδάσει

Για "άδειες επιχειρήσεις" μίλησε στο Seleo η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι "το αν οι πελάτες είναι όρθιοι ή καθήμενοι, έρχεται δεύτερο, καθώς δεν υπάρχουν πελάτες"!

"Οι επιχειρήσεις φυτοζωούν. Τα καταστήματα τόσο στη νησιωτική Ελλάδα, όσο και στα αστικά κέντρα, είναι άδεια." τόνισε η κ. Κωνσταντίνου και σημείωσε ότι "δεν θα βγάλουν το χειμώνα περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι που δεν προσλήφθηκαν" λόγω των συνθηκών.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα 

Η ίδια προέβλεψε "απίστευτα πολλά λουκέτα μέχρι τον Σεπτέμβριο" και έκανε λόγο για "κάτι που δεν είδαμε ούτε μέσα στα δέκα χρόνια των μνημονίων". Όπως είπε, "εμείς θα κάνουμε αυτό που προβλέπεται προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά όταν πεινάσουν τα παιδιά των Ελλήνων, δεν θα υπάρχει πλέον καμία επικοινωνιακή πολιτική για να καλύψει το κενό" ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την πανδημία επιχειρηματίες και εργαζομένους.

"Χρειάζεται πολύ μεγάλο αγώνα. Σαφώς και δεν θα πρέπει να αρρωστήσει ο κόσμος. Πρέπει να προβλεφθούν εκπαιδεύσεις για τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών και μέτρα που θα διασώσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να μείνουν σε χέρια Ελλήνων." τόνισε.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους τα καταστήματα είναι άδεια, η κ. Κωνσταντίνου εκτίμησε ότι οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα και αν διαθέτουν έστω λίγα για να κάνουν διακοπές και να καταναλώσουν, δεν το κάνουν εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό. "Ο τρομαγμένος δεν μπορεί να διασκεδάσει" υπογράμμισε.