Α. Μούστρας: Το σύνθημα εδώ και 46 χρόνια είναι και θα είναι το ίδιο «Δεν ξεχνώ»

Α. Μούστρας: Το σύνθημα εδώ και 46 χρόνια είναι και θα είναι το ίδιο «Δεν ξεχνώ»

Έχουν περάσει 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ήταν ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 1974 όταν υπό τη διοίκηση του αντιστράτηγου Νουρετίν Ερσίν,

περίπου 40.000 άνδρες έπιασαν στον ύπνο την ελληνική πλευρά, που αντέδρασε με καθυστέρηση και ξεκίνησε η βάρβαρη εισβολή.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε), Αλέξανδρος Μούστρας μίλησε στο seleo.gr  για τη θλιβερή επέτειο καθώς και για τις εκδηλώσεις μνήμης.

«Το Σάββατο το πρωί  στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης αναρτήσαμε ένα γιγαντιαίο πανό, το οποίο θα βρίσκεται εκεί μέχρι και τις 24 Ιουλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γνωστή και ως επιχείρηση "Αττίλας" που ξεκίνησε την 20ή Ιουλίου του 1974. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ίδιο εδώ και 46 χρόνια, «Δεν ξεχνώ». Δεν ξεχνάμε τους  200.000 έλληνες της Κύπρου που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές  τους εστίες. Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους Κύπριους και Ελλαδίτες. Και τέλος δεν ξεχνάμε το μέχρι και σήμερα σκλαβωμένο βόρειο τμήμα της Κύπρου » τονίζει ο κ. Μούστρας.

«Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά και ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πανό που έχει αναρτηθεί ποτέ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Αυτό το καταφέραμε με την μεγάλη συμβολή των μελών της Κ.Ε.Β.Ε σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης» συμπληρώνει ο κ. Μούστρας.

Τέλος ο πρόεδρος της Κ.Ε.Β.Ε αναφέρθηκε στους Κύπριους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι κάθε χρόνο με τις δράσεις τους και τις εκδηλώσεις μνήμης δείχνουν ότι δεν ξεχνάνε και θα συνεχίσουν να μην ξεχνάνε.