Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Λιγοστοί αστυνομικοί διαχωρίζουν εκατοντάδες ταξιδιώτες για τεστ κορωνοϊού

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Λιγοστοί αστυνομικοί διαχωρίζουν εκατοντάδες ταξιδιώτες για τεστ κορωνοϊού

Με καθήκοντα που δεν αφορούν την ασφάλεια των πολιτών έχουν επιφορτιστεί οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε στο Seleo.gr ο Υπαστυνόμος Α’ και μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Μανώλης Φραντζεσκάκης, «κοιτάμε τα barcode που έχουν στη διάθεσή τους όσοι ταξιδιώτες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία του PLF, ώστε να δούμε ποιοι πρέπει να ελεγχθούν για covid-19». Έπειτα, όπως ανέφερε, αναλαμβάνουν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα 

Ο κ. Φραντζεσκάκης έκανε λόγο για «ένα έργο, το οποίο δεν είναι αστυνομικό».

«Αντί να κάνουμε περιπολίες και διαβατηριακό έλεγχο, αναγκαστικά διαθέτουμε αστυνομικό προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά» σημείωσε.

Τόνισε μάλιστα την ανάγκη να ενισχυθεί ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και συμπλήρωσε ότι η Ένωση διεκδικεί την αύξηση του προσωπικού από τον Ιανουάριο - δηλαδή πριν από την πανδημία. «Φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι αυτή η ανάγκη με τις υπάρχουσες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τις σημερινές εικόνες συνωστισμού στο «Μακεδονία» που δημοσιοποίησε το Seleo.gr (Δείτε ΕΔΩ), ανέφερε ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο «οι πτήσεις είναι πάρα πολλές και ως εκ τούτου, ο επιβατικός όγκος είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα».