Είκοσι ευρώ για δύο ξαπλώστρες στη Χαλκιδική, εν μέσω πανδημίας!

Είκοσι ευρώ για δύο ξαπλώστρες στη Χαλκιδική, εν μέσω πανδημίας!

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους

σε παραλίες της Αφύτου, στη Χαλκιδική, καθώς ορισμένα beach bar της περιοχής χρεώνουν την ξαπλώστρα σε τιμές που «κουφαίνουν».

Ενδεικτικά, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται στην άκρη του κύματος κοστίζουν είκοσι ευρώ, στη μέση της παραλίας κοστολογούνται δεκαπέντε και οι τελευταίες, που βρίσκονται πίσω-πίσω, δέκα ευρώ. Αν ο πελάτης θέλει να απολαύσει τον καφέ του ή άλλο ρόφημα, πρέπει να πληρώσει εξτρά. Υπάρχει, πάντως, η δυνατότητα να μη παραγγείλει κάτι αφού έχει εξασφαλίσει τη... θέση του στην παραλία με τα χρήματα που αντιστοιχούν στις ξαπλώστρες, ανάλογα με το πού αυτές τοποθετούνται.

Αυτή η χρέωση, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό των επισκεπτών της Αφύτου καθώς, δεδομένων και των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, οι περισσότεροι έχουν συγκεκριμένο και συγκρατημένο προϋπολογισμό για τις διακοπές τους και δεν μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από αυτά που υπολόγιζαν. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες αναγνωστών, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα εν λόγω καταστήματα δεν ανταποκρίνονται στις τσουχτερές τιμές τους.

«Ο κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του» δήλωσε επί του θέματος στο Seleo, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αν το ποσό που ζητά από τους πελάτες, δεν συνάδει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δημιουργεί πρόβλημα στο ίδιο του το κατάστημα καθώς δεν θα αποτελεί πια επιλογή για τους επισκέπτες».

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα