Σε... "καραντίνα" τα εστιατόρια της Κατερίνης!

Σε... "καραντίνα" τα εστιατόρια της Κατερίνης!

Άδειες παραμένουν οι καρέκλες των εστιατορίων της Κατερίνης, με τους καταστηματάρχες να μη βλέπουν ... φως στο τούνελ.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες χρονιές» δήλωσε στο Seleo ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών-Εστιατόρων Κατερίνης, Νίκος Ντούλας. «Μετά την καραντίνα, περιμέναμε ο κόσμος να βγει έξω και τα μαγαζιά να γεμίσουν. Δυστυχώς όμως, δεν είδαμε κίνηση» σημείωσε και το απέδωσε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων καθώς όπως υπογράμμισε «έχει πληγεί πάρα πολύς κόσμος». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, βασικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι εν μέσω της πανδημίας οι πολίτες -αναγκαστικά- έβγαιναν σε πάρκα κι έκαναν βόλτες, με αποτέλεσμα να μην αποχωρίζονται αυτή την συνήθεια που υιοθέτησαν λόγω των συνθηκών.

Ερωτηθείς αν επισκέφθηκαν την Κατερίνη Βαλκάνιοι τουρίστες, ο κ. Ντούλας ανέφερε ότι «έρχονται δειλά-δειλά». Εκτίμησε ότι οι Σέρβοι θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές στην Κατερίνη με τις οικογένειές τους, λέγοντας «ότι πάντα τιμούν την Πιερία».

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στον κλάδο, ο κ. Ντούλας χαρακτήρισε «φυσικό επακόλουθο» το να μειώνονται οι θέσεις εργασίας όταν μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των πελατών. «Πάνω από το 50% του εργατικού προσωπικού έχει επηρεαστεί» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το τοπίο και ενδεχομένως να γίνουν προσλήψεις τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αν παρατηρηθεί μεγάλο κύμα τουριστών.