Οι πληγέντες από την κακοκαιρία επαγγελματίες της Χαλκιδικής "δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ"!
  • Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 21:45
  • By Θεοδώρα Απότα
  • Ρεπορτάζ

Οι πληγέντες από την κακοκαιρία επαγγελματίες της Χαλκιδικής "δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ"!

Σε αναμονή των αποζημιώσεων βρίσκονται ακόμη οι επαγγελματίες που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» τη 10η Ιουλίου 2019 την Χαλκιδική.

«Ακόμη δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία που αφορά τις αποζημιώσεις» δήλωσε στο Seleo ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, εξηγώντας ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις καταγραφής των ζημιών και τα πορίσματα ελέγχου των αρμόδιων συνεργείων».

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής απέστειλε σχετική επιστολή επί του θέματος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στον Υπουργό Εσωτερικών και την κοινοποίησε στο Γραφείο Πρωθυπουργού, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες ελέγχων των επιτροπών ώστε να εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

«Οι ζημιές ήταν για πολλούς μεγάλες» τόνισε στο Seleo ο κ. Κουφίδης ενώ σημείωσε ότι «οι επαγγελματίες δανείστηκαν για να μπορέσουν γρήγορα να φτιάξουν τα καταστήματά τους και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν το περσινό καλοκαίρι».

Σημειώνεται ότι, οι πληγέντες αγρότες της Χαλκιδικής έχουν λάβει το 65% της αποζημίωσης αλλά όπως είπε ο κ. Κουφίδης «το υπόλοιπο 35% δεν είναι ένα ποσό αμελητέο». Οι επαγγελματίες «δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ» κατέληξε.