Θεσσαλονίκη, μετά την καραντίνα - Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ανέλαβε δράση
  • Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 18:30
  • By Θεοδώρα Απότα
  • Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη, μετά την καραντίνα - Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ανέλαβε δράση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης εναρμονίστηκε με τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία στη χώρα μας και διοργάνωσε μία σειρά διαδικτυακών webinars υπό τον τίτλο «Θεσσαλονίκη μετά την καραντίνα» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα δύο πρώτα είχαν τις εξής θεματικές: α) Ο εθελοντισμός και η νεανική ενεργοποίηση μετά την καραντίνα και β) Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μετά την καραντίνα και διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία καθώς προσέλκυσαν ευρεία συμμετοχή. Το τρίτο webinar θα αφορά την επιχειρηματικότητα μετά την καραντίνα, όπως ανέφερε στο Seleo ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, Σταύρος Πιπερίδης.

«Όλοι προσαρμοστήκαμε σε αυτή την κατάσταση» είπε κι εξήγησε ότι η εν λόγω δράση επιθυμεί να αναφερθεί στα «βήματα μετά την καραντίνα, με μια επίσημη χροιά».

«Θέλαμε να δώσουμε μία σαφή απάντηση στα ερωτήματα που προέκυπταν εν μέσω της καραντίνας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Σταύρος Πιπερίδης δηλώνει, μάλιστα, ότι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αρμόδιοι επί των θεμάτων που τους ζητήθηκε να συμμετέχουν, ανταποκρίθηκαν άμεσα και ένθερμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων είχε στο «πρόγραμμα» εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «Διαβούλευση Νεολαίας 2020», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Μάιο με στόχο την ανάλυση και τη συλλογή των νεανικών ανησυχιών για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. «Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει» σημείωσε στο Seleo ο Σταύρος Πιπερίδης, ωστόσο συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες επ’ αυτού. «Θα προσκαλέσουμε όλους τους νέους της Θεσσαλονίκης να εκφράσουν τις ανησυχίες που έχουν για όλους τους τομείς» είπε κι έφερε ως παραδείγματα θέματα που έχουν να κάνουν με τις εκπαιδευτικές δομές, την προστασία του περιβάλλοντος και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, όσον αφορά το μελλοντικό έργο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι τα μέλη του επιθυμούν να γνωρίσουν τους νέους της πόλης «από τους δρόμους και όχι από τα social media» για να υπάρξει πιο ουσιαστική επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και ως εκ τούτου έμπνευση!