Από πύραυλο μέχρι μπαχάρια - Το περίπτερο της Ινδίας κλέβει τις εντυπώσεις (ΦΩΤΟ)

Από πύραυλο μέχρι μπαχάρια - Το περίπτερο της Ινδίας κλέβει τις εντυπώσεις (ΦΩΤΟ)

Παραδοσιακές φορεσιές, χειροποίητα κοσμήματα, μεταξωτά υφάσματα, ινδική κουζίνα,ακόμα και πύραυλο του Ινδικού Οργανισμού Διαστήματος, κλέβουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της 84ης ΔΕΘ.

Πόλος έλξης έχει γίνει το περίπτερο της Ινδίας. Στο περίπτερο της Ινδίας επικρατεί το αδιαχώρητο. Αεροδιαστημική, εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και περίπτερα με πρωτοποριακά που δραστηροποιούνται στην Ινδία, τις παραδόσεις και την πλούσια κουλτούρα της Ινδίας έχουν την ευκαιρία να δουν μικροί και μεγάλοι.

1deth

2deth

Να σημειωθεί πως, η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων.

3deth

Με αφορμή την τιμώμενη χώρα της 84ης ΔΕΘ, την Ινδία, το MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Brief Parables of Dystopia / Σύντομες Παραβολές της Δυστοπίας», 37 σύγχρονοι Ινδοί καλλιτέχνες θα συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και video στην ομαδική έκθεση  που θα φιλοξενηθεί στο ΜΟΜus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 7 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί στο ισόγειο του Μουσείου η performance The Moon is Kind. Σύλληψη ιδέας και ερμηνεία: Neha Zooni Tickoo. Διάρκεια: 30 λεπτά. Μουσική: Dhrupad του Uday Bhalwalkar (audio).

5deth

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.