''Οργιάζει'' το ελεύθερο κάμπινγκ σε Χαλκιδική και Καβάλα (ΦΩΤΟ)

''Οργιάζει'' το ελεύθερο κάμπινγκ σε Χαλκιδική και Καβάλα (ΦΩΤΟ)

Σε έξαρση βρίσκεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Σκηνές, τροχόσπιτα, λυόμενα, ακόμη και ολόκληρες εγκαταστάσεις έχουν φτιάξει λουόμενοι σε παραλίες της Χαλκιδικής και Καβάλας απολαμβάνοντας ανέξοδα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

'Ελληνες αλλά και τουρίστες ξένων χωρών, έχουν δημιουργήσει ολόκληρες ''αποικίες'' σε παραλίες της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις γύρω από μία σκηνή παραθεριστές έχουν φτιάξει ξύλινες κατασκευές κι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Seleo είναι μόνιμες και έχουν εμβαδόν όσο ένα σπίτι!

Παράγοντες του τουρισμού, επισημαίνουν, ότι η ελεύθερη κατασκήνωση βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας και τον τουριστικό κλάδο, δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια και ενίοτε κίνδυνοι πυρκαγιάς. Το ζήτημα του ελεύθερου κάμπινγκ στην Ελλάδα επανέρχεται στην επικαιρότητα κάθε καλοκαίρι και παραμένει ένα ζήτημα που διχάζει. Κι όμως, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών. Οικονομική δυσκολία ή ανάγκη χαλάρωσης στη φύση -ο καθένας για τους λόγους του- επιμένει, γνωρίζοντας ότι υπάρχει το ρίσκο να τον πιάσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στην Ολυμπιάδα, αλλά και  στον Πύργο της Απολλωνίας, που βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και στον κόλπο των Ελευθερών.

Πύργος Απολλωνίας.

4camping pirgosapollonias

3camping pirgosapollonias

2camping pirgosapollonias

1camping pirgosapollonias

Ολυμπιάδα

5olimpiada

4olimpiada

2olimpiada

1olimpiada

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.