Πάρος: Η μαγεία των Κυκλάδων σε ένα νησί που μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάρος: Η μαγεία των Κυκλάδων σε ένα νησί που μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάρος κρατάει ακόμα την κυκλαδίτικη γοητεία της και σου προσφέρει ο,τι ζητήσεις! 

 

Πρόκειται για το τρίο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έχει την γνωστή νησιώτικη ατμόσφαιρα με τα σπίτια τα λευκά, τις μπλε λεπτομέρειες, τα γαϊδουράκια και τα στενά σοκάκια. 

Φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού, στην Παροικία, πέφτεις στους γνωστούς ανεμόμυλους του νησιού και στην οδό Γιάννη Πάριου. Ο δήμος Πάρου, έχει δώσει το όνομα του μεγάλου ερμηνευτή στη μεγάλη οδό του της Παροικίας, καθώς ο ίδιος αποτελεί τον μεγαλύτερο «εραστή» του νησιού, τους έχει κάνει περήφανους και έχει ανεβάσει την δημοτικότητα του, καθώς κάθε φορά που μιλάει για αυτό το νησί, στάζει «μέλι». 

Στην Παροικία, τα βράδια είναι μαγικά. Μπορείς για ώρες να περιπλανάσαι στα καλντερίμια και να χαζεύεις ο,τι όμορφο συναντήσεις μπροστά σου. Ωστόσο, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» της διασκέδασης είναι η Νάουσα. Στο λιμανάκι της  Νάουσας, συναντάς μπαράκια για να απολαύσεις κοκτέιλ και καλόγουστα εστιατόρια για το δείπνο σου. Ενώ, λίγο πιο εκεί, υπάρχουν και τα μεγάλα κλαμπ του νησιού, όπου συνήθως συχνάζουν οι νεότερες ηλικίες.

Σε δυο κλίμακες κινείται και τα πρωινά η Πάρος. Αναλόγως τι θες να βρεις...

Η Πάρος έχει πολλές πανέμορφες παραλίες που μπορείς να τις διαλέξεις ανάλογα με αυτό που ψάχνεις. Αν είσαι τύπος των beach bars και των πάρτι, θα πας κατευθείαν στο Punta Beach στην ανατολική πλευρά του νησιού ή στο πρώτο κομμάτι της Σάντα Μαρία, κοντά στη Νάουσα. 

Αν όμως ψάχνεις, μεγάλες ακτές και πεντακάθαρη θάλασσα, σε συνδυασμό με ησυχία, θα πας στην Χρυσή Ακτή, την μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με μήκος 1,5 χλμ. Όμως, πρέπει να επισκεφτείς και τις Κολυμπήθρες, τον Αϊ-Γιάννη και το Μοναστήρι.

Μην ξεχάσεις, και τα «ορεινά» χωριά του νησιού –Λεύκες, Πρόδρομος, Μάρμαρα, Μάρπησσα, Κώστος– γιατί εκεί θα συναντήσεις μια διαφορετική κυκλαδίτικη ομορφιά αλλά θα φας και σε πολύ καλές ταβέρνες.

Δείτε το ρεπορτάζ του Seleo στην Πάρο: 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.