O Θοδωρής Μαυρογιώργης είναι ο πρώτος άντρας τραγουδιστής που εμπιστεύτηκαν Καραμουρατίδης – Ευαγγελάτος

O Θοδωρής Μαυρογιώργης είναι ο πρώτος άντρας τραγουδιστής που εμπιστεύτηκαν Καραμουρατίδης – Ευαγγελάτος

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης μας συστήνετε με το πρώτο προσωπικό του τραγούδι και μας μιλάει για την «ημέρα που γνώρισε» τον Θέμη Καραμουρατίδη, τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και την Νατάσα Μποφίλιου. Αλλά αναφέρετε και στην ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ και σε αυτά που γίνονται γύρω μας και δεν τα αντέχει.

 

Τον γνωρίσαμε ως μέλος των  Wedding Singers, ενός συγκροτήματος που παίζει rock και χορευτική μουσική. Έπειτα μας παρουσιάστηκε και με τους Bejeezus, ένα πιο swing και latin συγκρότημα. Tώρα, για πρώτη φορά μας παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό του τραγούδι!

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, είναι ο πρώτος άντρας τραγουδιστής που εμπιστεύεται το επιτυχημένο δίδυμο Καραμουρατίδης – Ευαγγελάτος και υπογράφουν μαζί το πρώτο του τραγούδι «Τη Μέρα Που Σε Γνώρισα». Οι δυο δημιουργοί, σαφώς έχουν γράψει και για άλλους άντρες καλλιτέχνες, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γράφουν μαζί τραγούδι για μια αντρική φωνή.

Το τραγούδι, στο πρώτο άκουσμα σου φαίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχεις ακούσει. Αυτό, ήθελαν και να πετύχουν, όπως λέει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης. Ενώ, το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, είναι επίσης «περίπλοκο» και θα δεις να εμφανίζονται πολλοί καλλιτέχνες και φίλοι του τραγουδιστή.

Όπως μας λέει, μπορεί να συνυπάρχει ταυτόχρονα σε δυο γκρουπ και να εμφανίζεται με το νέο του κομμάτι, δίπλα στην Νατάσα Μποφίλιου, τον Φοίβο Δεληβωριά, τον Στάθη Δρογώση και την Αντριάνα Μπάμπαλη… Για να δούμε, πως τα καταφέρνει…

Στον Θεολόγο Ηλιού

Με έχεις μπερδέψει λίγο, σε άφησα με τους Wedding Singers, μετά εμφανίστηκες και με τους Bejeezus και τώρα μας παρουσιάζεις το πρώτο προσωπικό σου κομμάτι.

Βγάλαμε ένα δελτίο τύπου, υπό την επιμέλεια της MINOS EMI, για την εμφάνιση που έχουμε 13 Ιουλίου, στο κήπο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα, μαζί με τον Στάθη Δρογώση και την Αντριάνα Μπάμπαλη, το οποίο έλεγε «εκτός από τους εαυτούς του Θοδωρή Μαυρογιώργη που ξέρουμε, μπορεί να εμφανιστεί και κάποιος άλλος εαυτός του»… Έτσι μπορείς να καταλάβεις, τι γίνεται… Εγώ αγαπάω την Ελληνική μουσική. Και στο σπίτι μου, εκτός από Beatles που άκουγε ο πατέρας μου, όλα τα άλλα ήταν ελληνικά τραγούδια. Απλά, μέχρι τώρα, αν θες είτε δεν είχα την δυνατότητα, είτε δεν το είχα κυνηγήσει και εγώ να κάνω μια δικιά μου αρχή, με ένα ελληνικό κομμάτι.

Με τους Wedding Singers συνεχίζεις;

Οι Wedding Singers συνεχίζουν την πορεία τους και θα βγάλουμε και δίσκο πολύ σύντομα. Στο δίσκο αυτό θα υπάρχουν τραγούδια που έχουμε κυκλοφορήσει ήδη ως singles και θα υπάρχουν επιπλέον πέντε καινούρια τραγούδια.

Και με τους Bejeezus;

Με τα παιδιά αυτά, είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και το συζητούσαμε πολύ καιρό να παίξουμε παρέα. Nα φανταστείς, ο  τραγουδιστής είναι και κουμπάρος μου, ο πληκτράς, ο Αντώνης έχει παίξει και στους Wedding…

mavrogiorgis 06

Γίνεται να συνυπάρχουν όλα αυτά μαζί;

Όλα γίνονται και… τίποτα δεν γίνεται. Όλη μας η ζωή είναι μια ακροβασία. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πως μόνο στην Ελλάδα προβληματιζόμαστε με αυτό. Παραδείγματος χάρη, μόνο εδώ μπορείς να προβληματιστείς αν ακούσεις, ότι ο Παντελιάς από τα Κίτρινα Ποδήλατα, έβγαλε ένα σόλο project. Γενικά αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό…

Εσύ που θέλεις να «επενδύσεις» όμως;

Εγώ τόσα χρόνια προσπαθούσα να ισορροπήσω μεταξύ των Wedding και των εμφανίσεων μου στο Σταυρό του Νότου, γιατί το «γκάζι» έπαιρνα από τους Wedding για να το «σβήσω» πήγαινα στο Σταυρό του Νότου και έλεγα π.χ το «Αιρετικό» του Αγγελάκα ή το «Again» των Archive. Γιατί υπάρχει και η πιο σκοτεινή πλευρά, που υπάρχει σε όλους μας. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον ελληνικό στοίχο, πάντα όμως είχα πρόβλημα με αυτό γιατί θεωρούσα ότι ο ελληνικός στίχος είναι πολύ ιδιαίτερος. Είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα για την μουσική που ακούω, που είναι πιο δυτικότροπη. Η αλήθεια είναι ότι ο στίχος στην Ελλάδα, συνδέεται με πιο λαϊκότροπα μονοπάτια, γιατί είναι στο αίμα μας.

Εσύ πιστεύεις ανήκεις στο λεγόμενο «έντεχνο»;

Δεν ξέρων να σου πω την αλήθεια, τι είναι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα. Υπάρχει άτεχνο; Οι άλλοι είναι άτεχνοι; Τι σχέση έχει ο Θεοδωράκης και ο Χατζιδάκις με τον Γιάννη Χαρούλη; Κι όμως αν τα βάλεις κάτω μαζί, υπάρχουν κοινά μονοπατάκια, αλλά γιατί πρέπει να τα εντάξουμε όλα σε ένα τσουβάλι… Είναι η μουσική που σου αρέσει; Είναι ο στίχος που σου αρέσει; Τέλος! Υπάρχει πολύ κόσμος που ακούει και Joy Division και Σωκράτη Μάλαμα και Red Hot Chili Peppers…

Ακούει όμως και Πάολα;

Ε εντάξει, εκεί ναι, θα είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα.

mavrogiorgis 04

Ακούγοντας το πρώτο σου προσωπικό κομμάτι, «Τη Μέρα Που Σε Γνώρισα», μου φάνηκε λίγο «ξένο» για τα ακούσματα που έχουμε στην Ελλάδα.

Αυτός ήταν ο στόχος… (γέλια). Ο Θέμης με διάβασε πολύ σωστά, ώστε να ενώσει πολλά διαφορετικά πράγματα που έχω κάνει. Οι παραγωγές στις φωνές ας πούμε, είναι ένα πράγμα που το κάναμε στους Wedding και το κάναμε και σε αυτό το κομμάτι, στο σημείο που του ταίριαζε. Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω έναν ήχο, που γυροφέρνει στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια και μέσα από αυτό το πρίσμα, να μπορούμε να παίξουμε πολλά.

Γυρίσατε και ένα πολύ ενδιαφέρον και εναλλακτικό βίντεο κλιπ.

Στην αρχή συζητάγαμε με τον Χρήστο Παπαμιχάλη, που επιμελήθηκε το βίντεο κλιπ, να κάνουμε ένα lyrics video. Εγώ είμαι από τους τύπους, που βαριούνται τα lyrics videο. Ήμασταν στην διαδικασία να βγει το κομμάτι σύντομα και δεν είχαμε τον χρόνο να στήσουμε ένα βίντεο κλιπ από την αρχή. Έπεσε στο τραπέζι η ιδέα από τον Χρήστο, να το τραβήξω με ένα κινητό μόνος μου. Για εμένα, έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το κλιπ, γιατί είναι για το πρώτο μου προσωπικό κομμάτι και έχει μέσα ανθρώπους που είναι σοβαρά κομμάτια της ζωής μου. Ήταν σοβαρό αποτύπωμα για έμενα. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα, καθώς έχει μέσα όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ένα βίντεο κλιπ. Θα είναι κάτι που θα δείχνω στον γιο μου… 

Πως προέκυψε αυτό το τραγούδι;

Αυτό το τραγούδι, ήρθε μετά από συζήτηση με τον Θέμη και τον Γεράσιμο που ξεκινήσαμε το 2012, όταν γνωριστήκαμε. Είμαστε βραδείας καύσης… (γέλια).

Θυμάσαι την ημέρα που γνώρισες τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Θέμη Καραμουρατίδη;

Είχαμε γνωριστεί με τα παιδιά και την Νατάσα Μποφίλιου, στο Σταυρό του Νότου. Εγώ τραγουδούσα εκεί και μιλώντας με τον επιχειρηματία του είπα ότι θέλω να πω το «Σε έχω βρει και σε χάνω», γιατί μέχρι τότε δεν το είχα ακούσει από κάποιον άντρα τραγουδιστή και μου άρεσε σαν ιδέα. Έτυχε, στο τελευταίο live της βραδιάς, να έρθουν τα παιδιά και για καλή μου τύχη, δεν τους είχα πάρει χαμπάρι, δεν θα περνούσα και πολύ ωραία…(γέλια). Και μετά από εκείνη την βραδιά ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά…

Το τραγούδι γιατί άργησε τόσο πολύ;

Μιλάμε για τον Θέμη και τον Γεράσιμο, που τρέχουν συνέχεια και κάνουν 1 εκατομμύριο πράγματα. Μιλάμε για δυο ανθρώπους που πάντα ο,τι κάνουν θέλουν να είναι κάτι πολύ ωραίο. Για μένα το σημαντικό είναι ότι σαν δίδυμο, δεν μπήκαν ποτέ ξανά στην διαδικασία να γράψουν για άντρα τραγουδιστή. Περιμέναμε την σωστή στιγμή. Στο τραγούδι αυτό καταλήξαμε πολύ εύκολα. Τα παιδιά ήξεραν την ζωή μου, από τις φορές που κουβεντιάσαμε, τα ακούσματα μου, τι με ενοχλεί, τι με ανεβάζει, όλα! Οπότε, κρατούσαν «πραγματάκια» από μένα. Το τραγούδι αυτό για μένα, είναι αυτοβιογραφικό. Όταν διάβασα τον στίχο, είπα στον Γεράσιμο «εντάξει, αν θες «ξεγύμνωσε» με λίγο παραπάνω.

Βγαίνετε μαζί όλοι σαν παρέα;

Και οι τέσσερις μας, αλλά έχουμε βγει περισσότερες φορές με την Νατάσα και κουτσομπολεύουμε.

Τι «κουτσομπολεύετε» με την Νατάσα Μποφίλιου δηλαδή; 

Η Νατάσα, ας πούμε, ήξερε από την αρχή μέχρι το τέλος την ιστορία με την γυναίκα μου, από το πως γνωριστήκαμε μέχρι τον γάμο και με συμβούλευε. Αυτό εννοώ κουτσομπολιό. Δεν μιλάμε απαραίτητα για μουσική, έτσι και αλλιώς και οι τρεις τους, είναι αρκετά ενημερωμένοι για αυτά που συμβαίνουν, οπότε δεν χρειάζεται να μείνουμε μόνο στη μουσική.

35802222 1849410971809003 5656267441144070144 n

Με την Νατάσα Μποφίλιου, συνεργαστήκατε επί σκηνής στο «Μπελ Ρεβ».

Η αλήθεια είναι ότι το συζητούσαμε καιρό το πως θα μπορέσει να γίνει αυτό. Μου είχε πει και παλιότερα, αλλά ντρεπόμουν γιατί δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ την φιλία μας. Σε κάποια φάση, ήρθε όμως η Νατάσα, με αυτή την χαρά και την αισιοδοξία που την διακατέχει μόνιμα και μου είπε «λοιπόν, το χειμώνα θα παίζουμε παρέα. Στο λέω, να το ξέρεις». Δεν είπα τίποτα σε κανέναν, μέχρι να γίνει η πρώτη πρόβα, γιατί αυτά τα πράγματα στην αρχή τα «φυλάς» όσο περισσότερο μπορείς.

Πως ήταν η εμπειρία να τραγουδάτε μαζί επί σκηνής;

Είναι συγκλονιστικό! Η δύναμη της σκηνικής παρουσίας της Νατάσα, σε συγκλονίζει. Είναι από τις στιγμές που πάντα θα έχω να λέω. Η Νατάσα, είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος. Οπότε σκέψου να έχεις πάνω στην σκηνή το μεγαλείο ενός καλλιτέχνη και να σου ανοίγει τα χέρια της και να σου λέει έλα να τραγουδήσουμε μαζί. Αυτό είναι σπουδαίο!

mavrogiorgis 01

Να φανταστώ την παρακολουθούσες από τα παρασκήνια;

Ναι βέβαια, γιατί έχεις να «κλέψεις» πράγματα. Είναι τελείως διαφορετική η οπτική γωνία όταν είσαι στο κοινό και όταν είσαι πάνω. Σε προσωπικό επίπεδο έχω συναναστραφεί πολλές φορές μαζί της αλλά σε επίπεδο επαγγελματικό δεν την είχα γνωρίσει. Είναι ο ίδιος άνθρωπος στα καμαρίνια, on stage και στον δρόμο. Δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι η φοβερή αμεσότητα που έχει με τον κόσμο.

Πες μου μια ημέρα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Νομίζω δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Μέχρι πρότινος, είχα την ημέρα που έκανα πρόταση γάμου στην γυναίκα μου. Σκέψου, ποτέ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο τρακ στην ζωή μου, να χάνω τα λόγια και τις κινήσεις μου. Εκείνη την ημέρα είχα. Όπως και την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, ενώ όλοι πανηγύριζαν και έκλεγαν, εγώ είχα το άγχος να βγει και η γυναίκα μου, να δω ότι όλα είναι καλά.

Έχεις ανησυχίες;

«Που σε φέρνω εδώ παιδί μου». Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου.

Με το  facebook  τι σχέση έχεις;

Έχω μείνει άναυδος με αυτά που ακούω και διαβάζω. Αν και νομίζω ότι πάντα έτσι ήταν, δεν άλλαξε τίποτα. Απλά, πιστεύω ότι πριν το facebook -γιατί αυτό είναι που έκανε την ζημιά- ο κόσμος που συναναστρεφόσουν δεν ήξερες ποιος είναι. Δεν ήξερες, αν ο διπλανός σου πνίγει γατάκια το βράδυ… Μετά το facebook το έμαθες όμως, γιατί εκεί πια ο καθένας εκθέτει την άποψη του.  Έχω στεναχωρηθεί πολύ με ανθρώπους που ήξερα, όταν είδα τι γράφουν στο facebook.

Εσύ πότε δεν αντέχεις και σχολιάζεις; Το Μακεδονικό το σχολίασες;

Όχι δεν το σχολίασα. Έχω άποψη, αλλά το ψάχνω και εγώ για να δω τι έχει γίνει από παλαιότερα. Εμένα το βασικό μου πρόβλημα, είναι η ευκολία που οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απόλυτη κριτική. Άσχετα αν έχεις επιχειρήματα ή όχι, αυτός ο ολοκληρωτισμός που υπάρχει σε απόψεις με ενοχλεί, κι ας συμφωνώ. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τον πατέρα να κρατάει τον κοριτσάκι στην αγκαλιά και να επιτίθεται στον Γιάννη Μπουτάρη, με σόκαρε… Ή το περιστατικό, με τους δυο ανθρώπους που πήγαιναν στο Gay Pride και τους πέταξαν στο Θερμαϊκό. Αυτό είναι ακραίο. Έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα. Και εγώ δεν θέλω να δω τους χρυσαυγίτες να κάνουν παρέλαση, αλλά δεν πήγα να δείρω κανέναν.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης θα εμφανιστεί στις 13 Ιουλίου στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα με τον Στάθη Δρογώση και την Αντριάνα Μπάμπαλη. Το καλοκαίρι θα εμφανιστεί σε κάποιες συναυλίες με την Νατάσα Μποφίλιου. Ενώ τον χειμώνα, έχει προγραμματίσει εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.