Η Κατερίνα Γιατζόγλου μιλάει στο Seleo για την τέχνη της χαράς, την ζωή της ως «μοντέρνα τσιγγάνα» και το Next Top Model!

Η Κατερίνα Γιατζόγλου μιλάει στο Seleo για την τέχνη της χαράς, την ζωή της ως «μοντέρνα τσιγγάνα» και το Next Top Model!

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η Κατερίνα Γιατζόγλου για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Η τέχνη της Χαράς» και μίλησε στο Seleo για όσα ακούστηκαν, σχετικά με την συμμετοχή της σε τηλεοπτικό παιχνίδι.

 

Η Κατερίνα Γιατζόγλου σε συνεργασία με το Μ.Α.Ζ.Ι παρουσίασε το βιβλίο της «Η τέχνη της χαράς» μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση στο Οβάλ. Η συγγραφέας του βιβλίου, Κατερίνα Γιατζόγλου, μαζί με τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή, Γιώργο Βαφειάδη μίλησαν για την τέχνη που μπορεί να σου προσφέρει χαρά και ανέπτυξαν μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με το κοινό.

«Η  τέχνη της χαράς»

Το βιβλίο «Η τέχνη της χαράς» είναι ένα «λεξικό» και ταυτόχρονα εγχειρίδιο, ώστε να μπορέσεις να κρατήσεις την χαρά σου καθημερινά. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί αν χωράει τέχνη στο συναίσθημα. Η Κατερίνα Γιατζόγλου δίνει απάντηση στο Seleo, δηλώνοντας πως «το να είσαι χαρούμενος, είναι τέχνη. Δεν είναι έτσι απλό. Μην περιμένεις ποτέ να ξυπνάς και να είσαι χαρούμενος».

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Γιώργος Βαφειάδης. «Μπορεί να νιώθουμε την χαρά, αλλά το να την κρατήσουμε είναι τέχνη. Σαφώς δεν εύκολο η χαρά να είναι συνεχομένη, αλλά μπορείς να εκπαιδευτείς και να βρίσκεις στις δυσκολίες και στις ασχήμιες της ζωής, την χαρά. Αυτό είναι μια τέχνη» αναφέρει ο κ. Βαφειάδης.

giatzoglou 06

Ωστόσο, ο Γιώργος Βαφειάδης μας λέει πως λίγοι άνθρωποι έχουν αποκτήσει αυτή την τέχνη, πράγμα που επιβραβεύει και τον σκοπό του βιβλίου της Κατερίνας Γιατζόγλου. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το καταφέρνουν, γιατί θέλει εκπαίδευση και πρέπει να καταλάβεις τι είναι χαρά και να καταλάβεις τι σου έχουν μάθει ότι είναι χαρά».

giatzoglou 05

Aπό την μεριά της, η πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι, Αλεξάνδρα Γωγούση δηλώνει: «Έχω αποφασίσει να είμαι χαρούμενη. Έχω διώξει από τη ζωή μου ο,τι με στεναχωρεί κι όλους τους τοξικούς ανθρώπους! Χαμογελάω κι είναι μεταδοτικό!»

 «Ήμουν πολλά χρόνια στις «μαύρες» μου, στα απάτητα»

Για να μπεις στην διαδικασία να γράψεις ένα βιβλίο για την χαρά, υπάρχουν δυο εκδοχές. Ή είσαι πολύ καλά και θες να το μοιραστείς, ή έχεις τις «μαύρες» σου και ψάχνεις κάποια «σανίδα» χαράς. Η Κατερίνα Γιατζόγλου λέει στο Seleo, πως έγραψε το βιβλίο αυτό, σε μια «γκρι» περίοδο της ζωής της.

«Όταν το ξεκίνησαν δεν ήμουν ακόμα στα «άσπρα» μου, είχα φύγει από τα «μαύρα». Ήμουν πολλά χρόνια στις «μαύρες» μου, στα απάτητα. Όταν άρχισα να γράφω το βιβλίο, ήμουν στην «γκρι» περίοδο της ζωής μου. Είπα ότι το τελευταίο στάδιο για να βγω στην επιφάνεια, ήταν να γράψω το βιβλίο αυτό και μου έκανε πολύ καλό» αναφέρει η Κατερίνα Γιατζόγλου.

Η Κατερίνα Γιατζόγλου, δεν είναι από τους ανθρώπους, που θα κρύψουν τα συναισθήματα της, όπως λέει. Όταν θέλει να κλάψει, θα κλάψει χωρίς αναστολή. «Όταν θέλω να κλάψω, κλαίω! Δεν παίζω ποτέ. Έχει τύχει να κλάψω ακόμα και σε ομιλίες μου. Σε παρουσίαση του «Μακιαβέλι του Έρωτα», που ήταν σκοτεινό το θέμα… Εκεί έπρεπε να ήσουν… Να κλαίω εγώ και το μισό αμφιθέατρο…».

«Τα έχω μοιραστεί όλα με τον κόσμο»

giatzoglou 01

Η προσωπική ζωή της Κατερίνας Γιατζόγλου απασχόλησε αρκετά στο παρελθόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η ίδια είχε μοιραστεί πράγματα με τον κόσμο, αλλά ακόμα και σήμερα δεν διστάζει σε ομιλίες της να μιλάει και για άσχημες εμπειρίες της, ώστε να λειτουργεί αυτό ψυχοθεραπευτικά για το κοινό της.

«Τα έχω μοιραστεί όλα. Πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι τα πάντα. Όσο πιο σκληρό είναι κάτι, τόσο πιο πολύ μαλακώνει όταν το μοιράζεστε» δηλώνει στο Seleo.

Όμως, η ίδια υποστηρίζει ότι πια δεν θέλει να ακούει κακά πράγματα, ούτε από την κόρη της, γιατί πιστεύει έτσι ένα μικρό πράγμα, μπορεί να γιγαντωθεί. «Εξαρτάται πως το μοιράζεσαι. Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Εγώ δεν θα κάτσω να πω στο κοινό μου «αχ, να σας πω τι μου συνέβη σήμερα». Εγώ απλά μοιράζομαι μια πολύ κακή εμπειρία μου για να ακούσουν, να μάθουν κάτι από αυτό και εγώ να ξελαφρώσω μέσα μου».

Η επικοινωνία της με τον κόσμο

giatzoglou 02

Η Κατερίνα Γιατζόγλου, έχει ένα πολύ μεγάλο επικοινωνιακό χάρισμα, που την κάνει να σε μαγνητίζει, όταν μιλάει. Στην παρουσίαση του βιβλίου, για περίπου 2:30 ώρες, δεν κουνήθηκε κανείς από την θέση του και πολλοί συμμετείχαν αυθόρμητα στην συζήτηση.

«Αυτό που λέω εγώ είναι ότι με τον απέναντι σου, είτε είναι ένας, είτε είναι 500 άτομα, πρέπει να είστε στην ίδια συχνότητα. Όταν είστε στην ίδια συχνότητα, μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα. Αυτό καταλήγει σε ομαδική ψυχοθεραπεία» αναφέρει σχετικά.

Η ίδια, διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με πλήθος κόσμου, μέσα από τα social media. Μάλιστα, υποστηρίζει πως έχει κάνει πολύ καλές φίλες μέσα από το facebook και το instagram.  «Έχω πολύ καλή επικοινωνία με τον κόσμο στο διαδίκτυο. Μου λένε διάφορα, αλλά συνήθως μου λένε καλά πράγματα, όχι για μένα, γενικά. Κάνουμε ωραίες συζητήσεις, δεν έχουμε αντιπαραθέσεις. Αν κάποια στιγμή κάποιος περάσει τα όρια, δεν μπαίνω στην διαδικασία να συζητήσω. Αυτό βέβαια συμβαίνει σπάνια».

«Είμαι μια μοντέρνα τσιγγάνα»

Η Κατερίνα Γιατζόγλου, έχει επιλέξει να απέχει από την τηλεόραση, εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων και είναι σύμβουλος και διευθύντρια εκδόσεων σε μεγάλο όμιλο ΜΜΕ. Όπως μας λέει, ταξιδεύει συνέχεια και θεωρεί τον εαυτό της μια μοντέρνα τσιγγάνα.

«Η ζωή μου είναι σε ένα αεροπλάνο και σε ένα πλοίο. Να φανταστείς, αύριο πετάω και το απόγευμα ταξιδεύω με πλοίο. Είμαι "νομάς", έτσι με φωνάζουν. Θεωρώ, πως είμαι μια μοντέρνα τσιγγάνα. Όλα αυτά τα ταξίδια βέβαι, γίνονται για δουλειές.

«Δεν μου έγινε κάποια ρόταση και δεν με ενδιαφέρει το Next Top Model»

Το τελευταίο καιρό, ακούστηκε το όνομα της Κατερίνας Γιατζόγλου, για το Next Top Mοdel. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως της έγινε πρόταση να βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του παιχνιδιού. Η ίδια απαντάει για πρώτη φορά στο Seleo:

 «Όχι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση και δεν με ενδιαφέρει αυτό, σαν πρώτη σκέψη».

Η ίδια περιγράφει το πως έμαθε ότι ακούγεται το όνομα της για το Next Top Model. «Θα σου πω κάτι, εγώ δεν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις και δεν βλέπω τηλεόραση. Μου έστελναν μηνύματα και έλεγα «τι μου λένε;». Ξαφνικά άρχισαν να μου έρχονται μηνύματα του τύπου «με το εκπληκτικό γούστο που έχεις, πως με βρίσκεις, αφού θα είσαι στην κριτική επιτροπή» και έμενα άναυδη, είπα μάλλον έχω χάσει κάποιο επεισόδιο».

Το επόμενο βιβλίο της

giatzoglou 03

 

Ήδη γράφει το επόμενο βιβλίο της, η Κατερίνα Γιατζόγλου, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Για πρώτη φορά αποκαλύπτει τον τίτλο του νέου της βιβλίο, που θα είναι «Τα κλειδιά της νεότητας».

Σίγουρα, δεν θα είναι ένα βιβλίο με χειρουργικές συμβουλές για πλαστικές επεμβάσεις, καθώς όπως λέει χιουμοριστικά «αν έγραφα για χειρουργικές επεμβάσεις, δεν θα λεγόντουσαν «Τα κλειδιά της νεότητας», αλλά τα νυστέρια της νεότητας…»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΙΟΣ 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.