Ο σεφ από την Κοζάνη που θα μαγειρέψει στον πριγκιπικό γάμο – Τι αποκαλύπτει στο Seleo για το μενού

Ο σεφ από την Κοζάνη που θα μαγειρέψει στον πριγκιπικό γάμο – Τι αποκαλύπτει στο Seleo για το μενού

Ο Έλληνας σεφ με καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα που θα μαγειρέψει  στο γαμήλιο δείπνο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ μιλάει στο Seleo και αποκαλύπτει όσα μπορεί για το μενού που θα έχει και ελληνικά στοιχεία.

 

Ο Νίκος Koυλούσιας, είναι ο Έλληνας σεφ που θα μαγειρέψει στο πριγκιπικό γάμο στις 19 Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία. Η καταγωγή του είναι από το Βόιο Κοζάνης, ωστόσο γεννήθηκε στην Γερμανία και γύρισε στην Ελλάδα, μετά τον στρατό. Η οικογένεια του ζει στην Ελλάδα, ωστόσο ο ίδιος ταξιδεύει συχνά και λείπει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό, καθώς αναλαμβάνει να επιμεληθεί και να στήσει εξ αρχής εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του να λατρεύει την μαγειρική, από την παιδική του ηλικία που βοηθούσε στην κουζίνα την γιαγιά του. «Από μικρό παιδί άρχισα να ασχολούμαι με την μαγειρική. Με θυμάμαι μικρό που βοηθούσα την γιαγιά. Είχα δει ότι μου αρέσει να ασχολούμαι με την κουζίνα και έτσι σιγά - σιγά αναπτύχθηκε αυτό το «μικρόβιο» δηλώνει στο Seleo, o Νίκος Κουλούσιας.

Πως επιλέχθηκε για τον πριγκηπικό γάμο

Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως ο Έλληνας σεφ, επιλέχθηκε από το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ για αυτή την ιστορική στιγμή της βασιλικής οικογένειας. Ο ίδιος εξηγεί στο Seleo πως έγιναν όλα: «Επιβλέπω ένα εστιατόριο στο Λονδίνο που ανήκει σε εταιρεία που έχει και φούρνους και έχει επιλεχθεί από το παλάτι για να τους προμηθεύει ψωμί. Μέσω αυτής η συνεργασίας προέκυψε και η πρόταση να είμαι στην ομάδα για το γαμήλιο δείπνο, καθώς με πρότειναν από την εταιρεία».

koulousias 3

Ο Νίκος Κουλούσιας, φυσικά και νιώθει περήφανος για αυτή την στιγμή, καθώς όπως λέει «νιώθω περηφάνια, γιατί θα μαγειρέψω με την ελληνική σημαία, πάντα την παίρνω μαζί μου, όπου και να πάω». Όσο για το  αν έχει άγχος, «άγχος πάντα υπάρχει για οτιδήποτε» λέει ο Έλληνας σεφ, «ακόμα και σε ένα εστιατόριο που θα γεμίσει, πάντα έχεις άγχος να φύγουν όλοι οι πελάτες ευχαριστημένοι. Οπότε για εμάς είναι το ίδιο. Είμαστε συνηθισμένοι στο στρες αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να το ρυθμίσουμε γιατί ξέρουμε αρκετό καιρό πριν τι θα κάνουμε και έχουμε καλύτερη οργάνωση, που είναι σημαντικό. Ωστόσο, ξέρουμε πως πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις, κάτι θα πάει στραβά, συνήθως σε τεχνικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα να μην ανάψει ένας φούρνος...» αναφέρει γελώντας.

«Το 10% των καλεσμένων θα έχει διαφορετικά πιάτα»

Ακόμα το οριστικό μενού για την μεγάλη ημέρα, δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ακόμα σκίζουν και γράφουν από την αρχή, όπως δηλώνει ο Νίκος Κουλούσιας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σίγουρο πως σε πιάτα θα υπάρχουν κρητικό λάδι και κρόκος Κοζάνης!

«Δεν ολοκληρώσαμε ακόμα το μενού. Γράφουμε και σβήνουμε συνεχώς, για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να πούμε κάτι για το μενού. Δεν έχουμε ακόμα το πράσινο φως, γιατί πρέπει να καταλήξουμε και να το δοκιμάσουν, για να οριστικοποιηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα πιάτα θα υπάρχει κρητικό λάδι και κρόκος Κοζάνης».

koulousias 01

Μέχρι τώρα, οι οδηγίες που έχει δώσει το Παλάτι, είναι το μενού να έχει μεσογειακές γεύσεις. Όπως είναι φυσικό, στο δείπνο θα είναι καλεσμένοι εκλεκτές προσωπικότητες, που πολλές από αυτές έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες. Για αυτούς, σύμφωνα με τον Νίκος Κουλούσια, θα υπάρχουν ξεχωριστά πιάτα.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Απλά θέλουν το μενού να είναι μεσογειακό και πιο light. Βέβαια υπάρχουν διατροφικές συνθήκες για κάποιους επώνυμους, που ίσως έχουν αλλεργίες ή για κάποιους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Πιστεύω το 10% των καλεσμένων θα έχει διαφορετικά πιάτα από τους υπόλοιπους, για αυτούς τους λόγους» δηλώνει στο Seleo ο Νίκος Κουλούσιας.

Ο Βορειοελλαδίτης Σεφ έχει μαγειρέψει και για τον Πούτιν

Ο Νίκος Κουλούσιας το 2016 έχει μαγειρέψει για τον πρόεδρο της Ρωσίας και τον είχε εντυπωσιάσει με ελληνικές γεύσεις. Αυτό συνέβη όταν πήγε στην Μόσχα να οργανώσει ένα εστιατόριο και ο πρώτος πελάτης ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μου ζητήθηκε να στήσω ένα ελληνικό εστιατόριο στην Μόσχα, του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν φίλος με τον πρόεδρο της Ρωσίας. Όταν ετοιμάστηκε το εστιατόριο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήρθε να  δει το εστιατόριο και είχα την τιμή να του μαγειρέψω και να γευτεί ελληνικές γεύσεις».

koulousias 04

Μετά τον πριγκιπικό γάμο, ο Νίκος Κουλούσιας είναι σε συζητήσεις για να πάει στα νησιά Φίτζι, ώστε να στήσει το εστιατόριο ενός νέου ξενοδοχείου. Ωστόσο, όπως δηλώνει θα χρειαστεί διακοπές και «μόνο στην Ελλάδα γεμίζω τις μπαταρίες μου».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.